szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyanúsítottak élet-halál harcra tenyésztették, tréningezték, és képezték a kutyákat.

Kutyaviadalok szervezőin és résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ bevonásával a rendőrök szombat reggel egy Nyíregyháza külterületén fekvő ingatlanon. Tetten érték őket.

A rendőrség közleménye szerint az ingatlant az állatok tartására, kiképzésére és harcoltatására alakították ki. A viadalt annak használója, a 46 éves nyíregyházi L. T. szervezte és tartotta meg. Az ő egyik kutyája volt a nap első mérkőzésének egyik szereplője, amely olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen elpusztult.

A rendőrség szerint megalapozott a gyanú, hogy a férfi a kifejezetten a viadalokra tenyésztett és vásárolt kutyákkal olyan kegyetlenül bánt már a felkészítésük során, hogy azok még a harc előtt megsérülhettek, esetleg el is pusztulhattak.

A férfi hasonló érdeklődésű ismerőseivel főként a közösségi oldalakon keresztül került kapcsolatba, velük szervezte a tiltott viadalt. A szombati eseményre a 42 éves kótaji B. B.-vel közösen készült. Az ismerősök – hasonlóképpen tartott kutyáikkal – résztvevőként, bíróként, nézőként voltak jelen a mérkőzéseken, amelyekre fogadásokat is kötöttek.

A rendőrök a rajtaütés helyszínéről előállítottak közül hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként tiltott állatviadal szervezése, valamint állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Emellett lefoglaltak 25 kutyát, és gondoskodtak a biztonságba helyezésükről. Olyan eszközöket is lefoglaltak, amelyeket az állatok felkészítéséhez használtak, köztük futópadokat, fecskendőket, teljesítményfokozó szereket, gyógyszerkészítményeket, továbbá a korábbi állatviadalokról készült felvételeket tartalmazó elektronikus adathordozókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés

Idén még több Mac gépet fogunk venni, mint tavaly – szól az előrejelzés