szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Miniszterelnökséget vezető minisztert Demeter Szilárd írásáról és a járványhelyzetről is kérdezték a Parlamentben.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter éves beszámolóját hallgatta meg az Országgyűlés igazságügyi bizottsága. A Telex beszámolója szerint Gulyás nagyrészt lesöpörte magáról a Demeter Szilárd szombati cikke miatti felháborodást azzal a szöveggel, hogy egyre durvább a közbeszéd általánosan. A választási törvény esetleges újabb módosításával kapcsolatban azt állította, csak akkor nyúlnak hozzá, ha az ellenzék szeretne korrigálni Pest megyében.

Az MSZP-s Varga Mihály kérdésére a december 2-ra várt járványtetőzésről azt mondta, több mérés is létezik: az egyik december 2-t, a másik január végét mondja, tehát nagyjából decemberre és januárra teszik a tetőzést. A harmadik hullám elmaradásában azért bíznak, mert remélik, hogy lesz vakcina.

A miniszter megemlítette a közeledő karácsonyt is: az ünnepről jövő hét szerdán, tehát december 9-én fognak dönteni a kormányülésen, és bár azt belengette, hogy “az idei karácsony nem lesz olyan, mint az eddigiek”, de a személyes véleménye szerint speciális szabályokat kell hozni erre az időszakra azért, hogy a nagyobb család is összejöhessen, illetve megkönnyítené a beutazást is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Minden eddiginél több teremre és tanárra lesz szükség az idei középiskolai felvételinél

Minden eddiginél több teremre és tanárra lesz szükség az idei középiskolai felvételinél

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Novemberben újra összeomlott a magyar turizmus

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t