szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Karmelita kolostor bejáratát kordonokkal zárták el az újságírók elől. Azok a kormánytagok, akik mégis megszólaltak, helyes döntést emlegettek, Semjén Zsolt pedig azt sem értette, miért kéne bármit is mondania az ügyről. Videónk a helyszínről.

Látványosan nem akar érdemben reagálni a kormány az EP-képviselői mandátumáról vasárnap lemondott Szájer József “házibuli”-botrányára: az operatív törzs szerdai megbeszélését például nem is a Belügyminisztériumban tartották, így egy gyors kérdésre sem lehetett elkapni Orbán Viktor miniszterelnököt.

Ezt még lehetne a puszta véletlenre is fogni, de azt már nehezebben, hogy a Karmelita kolostorban tartott kormányülésen hirtelen “védett személy érkezésére” hivatkozva elküldték többek közt a hvg.hu stábját is a bejárattól, ahol pár perccel korábban még Varga Judit igazságügyi miniszter mondta el szűkszavúan a Fidesz közleményében is szereplő állítást, ami szerint Szájer meghozta az egyetlen helyes döntést a lemondással.

A nagyjából húsz ott lévő rendőr egyáltalán nem adott arról bővebb tájékoztatást, miért kell ötven méteres sávban elkordonozni az ajtónál lévő útszakaszt, ahogy a távolságot kihasználva nem méltatta megválaszolásra a kérdéseket többek közt Pintér Sándor belügyminiszter vagy Varga Mihály pénzügyminiszter sem.

Pár lépés erejéig ott volt viszont Semjén Zsolt, aki nem is értette, miért kéne neki kommentálni Szájer József ügyét, de az innovációs miniszter Palkovics László is csak azt a mantrát ismételte, hogy Szájer az egyetlen jó döntést hozta meg, bár azt nem árulta el, melyik döntésre gondolt.

A Fidesz legerősebb európai politikusaként számontartott Szájer József pénteken vett részt egy több mint húszfős brüsszeli házibuliban, ami a helyi sajtó szerint szexparti volt. Az ügyészség közleménye szerint a rendőröket a szomszédok riasztották a kijárási szabályok megszegése és a hangos buli miatt. Az ügyészségi közlemény szerint Szájer József az ereszcsatornán menekült a helyszínről, de egy járókelő beazonosítása után a rendőrök igazoltatták, és drogot találtak a hátizsákjában. Szájer egy közleményben annyit ismert el, hogy részt vett a – megfogalmazása szerint – házibuliban, de azt állította, nem fogyasztott drogot, amit nála találtak, az nem az övé.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra

A végtelenbe és tovább: teszten a legütősebb Samsung mobil, az S21 Ultra

5,7 milliárdért gyártanak új kompokat és katamaránokat a Balatonra

5,7 milliárdért gyártanak új kompokat és katamaránokat a Balatonra

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán

A kormány egyelőre nem gondolkodik az idősek vásárlási sávjának visszaállításán