szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Személyiségközpontú kommunikációval, a polgármesterhez kapcsolódó Facebook- és Instagram-oldalakon keresztül népszerűsíti az önkormányzatot egy erre megbízott cég.

Victora Zsolt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) zuglói önkormányzati képviselője próbált utánajárni a XIV. kerületi önkormányzat médiacége, a Zugló Információs és Médiacsoport Kft. (ZIM) által végzett tevékenységnek, ezért levelezni kezdett a jegyzővel – írja az Átlátszó. A képviselőnek küldött válaszokból kiderült, hogy a ZIM

havi nettó 800 ezer forintra szerződött egy kft.-vel, lényegében az MSZP-s Horváth Csaba polgármester imázsának építésére.

A ZIM ezért az összegért június 15-én a Weber und Mill Kft.-t bízta meg médiaszolgáltatási feladatokkal december 31-ig bezárólag. Korábban, a március 1. és május 31. közötti időszakra az önkormányzat ugyanezzel a céggel szerződött le kommunikációs feladatokra, havi nettó 1,2 millió forintért. A Weber und Mill Kft. mindkét szerződésében szerepel a feladatai részletezésénél, hogy nem csak a zuglói önkormányzat, hanem Horváth Csaba polgármester imázsát is építik. Sőt, tulajdonképpen

elsősorban Horváth imázsát építik, és rajta keresztül, személyiségközpontú kommunikációval, Horváthoz kapcsolódó Facebook- és Instagram-oldalakon népszerűsítik az önkormányzatot.

A céggel szerződő ZIM ügyvezetője Murányi Marcell, aki korábban a Blikk, majd a Népszabadság főszerkesztője is volt.

Victora annak is utánajárt, hogy Murányi havi keresete bruttó 950 ezer forint, plusz kap évi 250 ezer forint cafeteriát, és havi 1000 kilométer gépkocsi-átalányt. A jegyző válaszaiból az is kiderül, hogy mindezek mellett Murányinak kommunikációs tanácsadásra vonatkozó megbízási szerződése van a polgármesteri hivatallal. A kutyapártos képviselő megkeresésére Murányi azt írta a Weber und Mill Kft.-s szerződéssel kapcsolatban:

A polgármester az első számú felelőse a kerület ügyeinek, ezért ő kommunikálja a zuglói döntéseket, a zuglóiak életére hatással lévő fővárosi és országgyűlési, valamint kormánydöntéseket, emellett ő képviseli a nyilvánosság előtt a kerület lakóit és Zugló ügyeit.

Murányi hozzátette, hogy minden önkormányzati intézmény és cég, a hivatal, a civil szféra, a pártok és képviselőik is lehetőséget kapnak, hogy saját álláspontjukat, munkájukat, ügyeiket, eredményeiket ismertessék a zuglói médiafelületeken.

A Weber und Mill Kommunikációs, Oktatási és Tanácsadó Kft. tulajdonosa Koltai Péter, forgalma az elmúlt években évi nettó 15 és 23 millió forint között alakult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Se töltő, se fülhallgató nincs a Samsung Galaxy S21-ek dobozában

Se töltő, se fülhallgató nincs a Samsung Galaxy S21-ek dobozában

A Twitter vezérigazgatója egyáltalán nem ünnepli Trump kitiltását

A Twitter vezérigazgatója egyáltalán nem ünnepli Trump kitiltását

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél

Hatalmas lángokkal égett egy kamion Kecskemétnél