szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az egyik arab származású áldozatot acélbetétes bakanccsal is megrúgták.

Közösség tagja elleni erőszak miatt első fokon felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság két férfit, akik Magyarországon tanuló jemeni állampolgárokat bántalmaztak, mert arabul beszélgettek egymással 2018-ban - közölte a Pécsi Törvényszék.

A közlemény szerint a két arab származású diák egy pécsi üzletház előtt sétálva beszélgetett, amikor két "skinhead, rasszista beállítottságú" férfi és társaik migránsoknak szólították őket, majd közölték velük, hogy "húzzanak haza", valamint hogy Magyarországon magyarul beszéljenek. Az egyik arab visszaszólva annyit mondott a társaságnak, hogy "máshogy is lehet", ezért az ügy elsőrendű és másodrendű vádlottja trágár szavakat használva a sértettekre támadt. Egyiküket fellökték, a másik férfit pedig acélbetétes bakanccsal megrúgták, és szintén fellökték, a két arab származású férfinek végül sikerült elmenekülnie.

A bíróság az egyik pécsi férfit közösség tagja elleni erőszak miatt egy év három hónap fiatalkorúak fogházára, a másodrendű vádlottat pedig szintén közösség tagja elleni erőszak miatt két év börtönbüntetésre ítélte.

A büntetés végrehajtását a bíróság mindkét esetben három-három év próbaidőre felfüggesztette azzal, hogy az elsőrendű vádlott a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ügyész a büntetés súlyosításáért fellebbezést jelentett be, így a bíróság határozata nem jogerős.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

A Momentum Mellár választókerületében is indít jelöltet az előválasztáson

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények

Iványi Gábor szerint utoljára a fasizmus idején voltak ilyen törvények

Videót készített a Facebook arról, hogy a reklámok jók, de visszafelé sült el a dolog

Videót készített a Facebook arról, hogy a reklámok jók, de visszafelé sült el a dolog