szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az evangélikus lelkész nem is védekezhetett a zaklatási vádak ellen, állítják.

A csillaghegyi evangélikus egyházközség védelmébe vette zaklatással vádolt lelkészét, Donáth Lászlót. Közös állásfoglalásban nevezték elfogadhatatlannak, hogy “az egyházkerület vezetősége több mint harminc évvel ezelőtti panaszokra hivatkozva kívánja eltávolítani a gyülekezet megválasztott, 1988 óta szolgáló lelkészét.” Szerintük ráadásul a lehetőséget sem adják meg Donáthnak, hogy megvédje magát.

Az evangélikus egyház északi egyházkerületének vezetőit többen is azzal keresték meg, hogy évtizedekkel korábban Donáth “olyan módon közeledett hozzájuk testi érintkezéssel is, ami számukra elfogadhatatlan, bántó, zaklató volt”. Az elnökség a beszámolókat “életszerűnek és hitelesnek” írta le, miközben Donáth szerintük “kitérő, hárító” válaszokat adott.

“Időközben Donáth László nyugdíjazása megtörtént. Bár a gyülekezet presbitériuma és lelkész úr is élni kívántak azzal a joggal, hogy további 2 évig aktív lelkészként szolgáljon, az egyházkerület püspöke ehhez nem járult hozzá” - áll az erről kiadott közleményben.

Donáth gyülekezete ennek az álláspontnak a felülvizsgálatát kéri Fabiny Tamás püspököt, mivel szerintük az elmúlt tizenöt hónapban se testvéri beszélgetések nem voltak, ahogy teljeskörű tényfeltárás sem.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

Hunyadi Mátyás esetleges újratemetéséről beszélt Kásler Miklós

Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk

Hazai pálya: Fél órát álltunk sorba egyetlen lesiklásért, mégis örülünk