szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A teljes védettséghez két oltást kell beadni három hét különbséggel.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Müller Cecília országos tisztifőorvos az M1 déli Híradójában mondta el, hogy nagyon fontos lépés előtt állunk a koronavírus-járvány elleni védekezésben. A két ünnep között nagy valószínűséggel elkezdődhet a védőoltások beadása.

Ennek elsődleges feltétele, hogy az Európai Gyógyszerügynökség megadja a forgalmazási engedélyt, amely egész Európára nézve érvényes lesz. Ennek birtokában a nemzeti hatóságok megkezdhetik a védőoltások kiadását. Magyarországon kijelölték már az oltópontokat, ám ahhoz nem lesz azonnal elegendő vakcina, hogy mindenkit azonnal beoltsanak. A legmagasabb kockázatú csoportok oltásával kezdődik majd a folyamat, legelőször a Dél-pesti Centrumkórházban oltják be az egészségügyi dolgozókat – mondta el a tisztifőorvos.

Az oltóanyag, amelyre várunk, két oltásból fog állni, amit három hét különbséggel adnak be - részletezte.

Mindenki kap majd egy tájékoztatót, hogy el tudja dönteni igényli-e az oltást - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Fürjes Balázs: A Fudan Egyetem budapesti campusa nem a Diákváros helyett épül meg

Vb-selejtező: huszonhét góllal verte a magyar női kéziválogatott az olaszokat

Vb-selejtező: huszonhét góllal verte a magyar női kéziválogatott az olaszokat

Sokadszorra költöznek, most Aranyparádén vitték a fáraókat új múzeumukba

Sokadszorra költöznek, most Aranyparádén vitték a fáraókat új múzeumukba