szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Látszatintézkedésnek tartja a pedagógusok érdekképviselete a tanárok tesztelését; szerintük hétfőtől úgy kell visszamenniük az iskolákba, hogy továbbra is kiszolgáltatott helyzetben lesznek.

Óvintézkedések nélkül, kiszolgáltatott helyzetben terelik vissza hétfőtől az iskolákba a pedagógusokat - hívta fel a figyelmet a kormánynak címzett nyílt levelében a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Olyan óvintézkedéseket sem rendeltek el központilag, amelyek több, más területen dolgozók esetén már alapvetőek, mint a maszkviselés vagy a plexifal. Még most sem történik semmiféle érdemi intézkedés, amikor terjed a vírusnak az eddiginél sokkal gyorsabban terjedő mutációja

- olvasható a PDSZ közleményében.

Álláspontjuk szerint az oktatásban nem lazítani kellene a járványügyi intézkedéseket, hanem fokozni.

A szakszervezet követeli, hogy a köznevelési intézmények dolgozóit közvetlenül az egészségügyben és a szociális területen dolgozók után oltsák be.

©

A PDSZ látszatintézkedésnek tartja a pedagógusok számára biztosított tesztelést, mivel az egyelőre csak egyszeri, és sokak számára elérhetetlen a távolság, a rossz közlekedési viszonyok és korai hazautazási kényszer miatt, ráadásul a pedagógusok visszajelzései szerint a rendelkezésre álló időpontok hamar beteltek. Szerintük önmagában már a tesztelésre történő beutazás is kockázatot jelent, ezért azok számára, akik nem rendelkeznek személygépkocsival, illetve nem a tesztelőpont közelében laknak, aránytalan kockázatot jelent a nem is megbízható eredményt nyújtó tesztelésben való részvétel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kisebb vagyont költenek új tulajdonosaik az 1 eurós olasz házakra

Egy kisebb vagyont költenek új tulajdonosaik az 1 eurós olasz házakra

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

25-en nyertek több mint félmilliót a hatos lottón

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!

Civil Közoktatási Platform: Táppénzt a szülőknek, oltást a pedagógusoknak!