szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Már nem magánügy Orbán Gáspár útkeresése, hiszen adófizetők több tízmilliós befizetéseivel támogatják – írja e heti számában a HVG.

Keveset tudni a miniszterelnök 28 éves fiának, Orbán Gáspárnak a magánéletéről, ami kívülről látszik, az az apjának való – többnyire sikertelen – megfelelési kísérletek sorozata. Ezt tükrözik folyamatos útkeresési próbálkozásai, amit a HVG e heti számában vett végig.

A cikkből kiderül, hogyan alakult és miért szakadt meg Orbán Gáspár futballista karrierje, hogyan követte apját a jogi karra jelentkezéssel és a Joghallgatók Önképző Szervezetének megalapításával, hogyan vágott bele a Felház nevű karizmatikus közösség megalapításába, mit tartott erről Orbán Viktor, és mi lett a szervezet utóélete.

A cikk fókuszában Orbán Gáspár kiképzése áll: múlt héten derült ki, hogy az uralkodók és leszármazottaik – köztük II. Erzsébet unokái, Vilmos és Harry herceg – körében is népszerű brit Sandhurst Királyi Katonai Akadémián tanulhatott egy, a magyar adófizetők 40 millió forintjából finanszírozott állami ösztöndíjának köszönhetően. Bár a neves katonai iskolát korábban több magyar tiszt is elvégezte, ők képzett, kipróbált katonák voltak, akik sokéves kiemelkedő munkájukkal érték el, hogy a szakmai képzés egyik csúcsát jelentő 9 hónapos tanfolyamra beiratkozhassanak.

Orbán Gáspár katonai karrierje azonban csak 2019-ben kezdődött, amikor részt vett egy hathetes alapkiképzésen a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárnál, majd szerződéses katonának állt. Alig két hónappal az eskütétele után, jóval a tisztté avatása előtt már meg is kezdhette tanulmányait a brit akadémián, ami példátlan szakmai karrier. További részletek a HVG e heti számában és a hvg360-on:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Újra alternatív valóságba került a kormánymédia, amikor Orbán Gáspár ügyével kell foglalkozniuk

Orbán Viktor fiának közel negyvenmilliós állami ösztöndíjáról jelentek meg hírek, de a kormányhoz közelálló sajtó már előre menekülve kezdte hangsúlyozni, hogy tulajdonképpen bárki kaphat ilyet. A hír megjelenése óta úgy próbálják beállítani, mintha bírálók azt kifogásolnák, hogy sok magyar katona vesz részt külföldi képzésen.

Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Szlávik János: Talán nyárra elérhetjük a nyájimmunitást

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra

Országos akcióban segítik a szegénységben élők regisztrációját az oltásra