szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nagy János költségvetési okokra hivatkozott.

Nagy János, Szigetszentmiklós polgármestere január 19-én leváltotta Jószai Attila alpolgármestert, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusát. A városvezető online beszámolójában arról beszélt, hogy költségvetési okok miatt hozta meg a döntését, elmondása szerint a kormányzati elvonások miatt ugyanis a város költségvetése 10 százalékát veszítette el.

A 24.hu ugyanakkor azt írja, hogy a menesztés hátterében a két politikus közötti feszültség állhat, amely szervezeti okok és elmaradt előterjesztések miatt alakult ki, valamint azért, mert Jószai összeveszett Nagy kabinetfőnökével, aki korábban Halásztelek MSZP-s polgármestere volt.

A portál azt is közölte, hogy a megoldás érdekében az ellenzéki koalíció két vezető pártjának tagjai, a DK-s képviselők és a Momentum helyi vezetője, Gyurcsik József, valamint a független Orosz László közösen nyújtottak be javaslatot egy csomagról, amely az átlátható működést, a teljesen nyílt beszerzési eljárásokat, illetve egy demokratikus szervezeti rendszert eredményezett volna. A rendkívüli jogrend időszaka alatt a polgármester által elfogadott szabályzatok azonban messze nem tükrözték a DK és a Momentum által javasoltakat.

Jószai a 24.hu kérdésére csak annyit mondott, hogy a konfliktus rajta kívülálló okok miatt alakult ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

A szlovák államfőnek nem tetszik az orosz vakcina

Négymillió eurót fizetett az adóhivatalnak a bukott spanyol király, hátha megússza a büntetést

Négymillió eurót fizetett az adóhivatalnak a bukott spanyol király, hátha megússza a büntetést

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban

Ötszáz milliárd korall élhet a Csendes-óceánban