szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Pedig a lakók 75–80 százaléka szívesen beoltatná magát.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Több mint egy hete leállt az koronavírus oltási program a fővárosi fenntartású idősotthonokban – írja a Népszava Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesre hivatkozva. A politikus szerint hiába várják az állami oltócsapatokat, és információt sem kapnak az oltások folytatásáról, amit egyik napról a másikra állított le a járványügy.

A lap emlékeztet, hogy az idősotthonokban élők oltását január 7-én egyik napról a másikra indították a Pesti úti otthonban. Gy. Németh Erzsébet szerint az ottani lakók 70 százaléka kérte az oltást, de a fővárosi idősotthonokban általában 75–80 százalékos az oltási hajlandóság.

A főpolgármester-helyettes szerint a 3176 lakóból eddig körülbelül a lakók negyedét, 850-et oltottak be. Komoly mellékhatásról, allergiás reakcióról pedig nem érkezett hír.

Szerdán Müller Cecília az operatív törzs tájékoztatóján azt mondta, hogy az otthonukban élő 89 évnél idősebb emberek kapják következőleg az oltást, és az idősotthonokban jelenleg összesen 10 százalékos az átoltottság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését