szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy fa dőlt rá 2018 nyarán egy autóra, amiben egy öttagú család utazott. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény.

Egy kisvaszari család négy tagja vesztette életét még 2018 nyarán Dombóváron, amikor a heves vihar következtében egy negyven méteres fa dőlt rá az autójukra.

A család a dombóvári kórházba ment, onnan tartottak visszafelé, amikor a tragédia történt. A család ötödik tagja, aki szintén az autóban ült, túlélte a tragédiát, de megsérült.

A rendőrség több ember halálát okozó, foglalkozás körében elkövetett emberölés miatt indított nyomozást, aztán az eljárást 2019 áprilisában megszüntette bűncselekmény hiányában.

A Telex cikke szerint arra hivatkoztak, hogy az ingatlanon, ahol a fa is állt, nem írták elő a tulajdonosnak a növények, így a fák teljes körű szakértői felmérését, szövetszerkezeti vizsgálatát. Ugyanakkor a rendőrség által kirendelt erdőmérnök-szakértő szerint lehetett látni, hogy a közel 40 méteres fa egy nagyobb vihart már aligha vészelne át, a gyökere el van korhadva.

A baleset után a dombóvári önkormányzat azt nyilatkozta, hogy a fa állami tulajdonú és kezelésű területen állt, így nincs felelősségük a tragédiában. A felelősséget viszont a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) sem ismerte el.

A lap szerint a balesetet túlélő nő ügyvédje panasszal élt, az ügyészség pedig további nyomozásra utasította a rendőrséget. Tavaly februárban azonban ismét megszüntették a nyomozást, a rendőrség ismét arra jutott, hogy nem történt bűncselekmény. Ez ellen az ügyvéd ismét panasszal élt, de ezt az ügyészség már elutasította.

A Telexnek a Tolna Megyei Főügyészség azt írta, hogy a nyomozó hatóság igen széles körű és alapos nyomozást folytatott le, melynek eredményeként megalapozott döntést hozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Már a GUM áruházban is oltják a moszkvaiakat a Szputnyik V-vel – videó

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Idecsalta, majd éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy vendéglős

Idecsalta, majd éhbérért dolgoztatta pakisztáni szakácsait egy vendéglős