szerző:
D.A
Tetszett a cikk?

Schmidt Mária történészt újra kinevezték a „30 éve szabadon” emlékév koordinálásáért felelős kormánybiztossá. A meghosszabbított megbízatás 2021. március 15-től 2022. május 31-ig tart.

Az emlékévet eleve két évre tervezték. Schmidt Máriát 2019-ben bízták meg, hogy koordinálja az 1989-90-es rendszerváltoztatás 30. évfordulójával kapcsolatos megemlékezéseket, rendezvényeket, ismeretterjesztő programokat, illetve az ezekhez előirányzott közpénzek felhasználásával kapcsolatos döntéselőkészítő tevékenységet.

A témában létrehozott emlékbizottság működéséért is ő felelt, és „külön hangsúlyt” kellett fordítania a rendszerváltoztatás után született generációk tájékoztatására és bevonására a programokba.

A mostani kormányhatározat szó szerint megismétli a két évvel ezelőttiből, hogy a kormánybiztos „koncepciót dolgoz ki a ’30 éve szabadon’ emlékév eseményeit feldolgozó és bemutató, a köznevelés rendszerében alkalmazható oktatási segédanyag kidolgozására”, amiből arra lehet következtetni, hogy ez két év alatt nem történt meg.

Schmidt Mária ezért a munkáért az eddigihez hasonlóan nem részesül díjazásban és egyéb juttatásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!