szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erről küldött levelet az Országos Kórházi Főigazgatóság.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Annak érdekében, hogy az oltással kapcsolatos megnövekedett médiaérdeklődés ne akadályozza magát az oltási tevékenységet, az intézményeket arra kérik, ne fogadjanak riport- és interjúkészítés céljából televíziós stábokat vagy újságírókat. A szükséges képi dokumentációt az MTVA elkészíti

- a többi között ezt írta Takács Péter, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgató-helyettese a szakrendelők vezetőinek, miután a fővárosban a szakrendelőket is bevonták az oltásba.

A tájékoztatást Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester osztotta meg a Facebook-oldalán. Azt írta, a világon mindenhol tudósíthat a sajtó a fertőzötteket ápoló kórházakból, csak Magyarországon nem.

A világon mindenhol tudósíthat a sajtó a fertőzötteket ápoló kórházakból, csak Magyarországon nem. Orbán Viktor retteg...

Közzétette: Baranyi Krisztina – 2021. április 4., vasárnap

A polgármester szerint "Orbán Viktor retteg attól, hogy képek készüljenek egy olyan küzdelemről, amiért ő is felelősséggel tartozik és amit sajnos a győzelmi szólamai ellenére se nyer meg, hiszen hetek óta rekord magasak a napi halálozási számok." Szerinte paranoia miatt nem engedik be a szakrendelőkbe sem az újságírókat. Azt írta, miután a sajtó nem mehet be, ő tudósít: az oltás szervezetten, olajozottan, tömegjelenetek nélkül zajlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, mit rejt a 166 éves időkapszula, amit az esztergomi Bazilika keresztjében találtak

Kiderült, mit rejt a 166 éves időkapszula, amit az esztergomi Bazilika keresztjében találtak

Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Hűvösnek, borongósnak ígérkezik a csütörtök is

Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket

Kérelemmintát készített azoknak a szülőknek a TASZ, akik nem küldenék iskolába gyereküket