szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Jobbik beáll Csárdi Antal mögé, aki 2018-ban mindenki mást elvert Rogán Antal korábbi körzetében.

Az LMP-s Csárdi Antalt támogatja a Jobbik Budapest 1-es számú választókörzetében a 2022-es választáson. Erről Jakab Péter, a párt elnöke számolt be kedd délutáni Facebook-bejegyzésében. Azt írta, hogy csak ott indítanak saját jelöltet az ellenzéki előválasztáson, ahol ők a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére,

vannak viszont olyan körzetek, ahol más pártok jelöltjeiben vagy épp civilekben látjuk a megoldást.

A pártelnök a posztban be is mutatja Csárdi Antalt, akinek méltatja érdemeit: “Évek óta kitartóan küzd a tiszta és átlátható közéletért: önkormányzati képviselőként egyike volt azoknak, akik feltárták az előző fideszes kerületvezetéshez köthető parkolási botrányokat, és az áron alul osztogatott önkormányzati bérlakások ügyét Ferencvárosban.”

Csárdi Antal 2018-ban, a szavazatok közel 49 százalékával minden más jelöltet – így a fideszes Hollik Istvánt is – maga mögé utasítva nyert a körzetben, amelynek korábban Rogán Antal, a Miniszteri Kabinetiroda jelenlegi vezetője volt az országgyűlési képviselője. A választókörzet az I. az V. kerületeket, illetve a VIII. és IX. kerület egy-egy, a Belvároshoz közelebbi részét foglalja magában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!