szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A távozók között van Honecz Ágnes elnök is.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál (EBJ) előzőleg huszonöten dolgoztak, ám azután, hogy a szervezet az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalához (AJBH) került, Honecz Ágnes elnökkel együtt hatan távoztak – írta a Népszava.

A jelenségről úgy tájékoztatta a napilapot az AJBH, hogy a „feladatellátás párhuzamosságainak kiszűrése miatt” két hely szűnt meg, négyen pedig nem fogadták el a felajánlott állást. A Népszava arról is ír, hogy az egyenlő bánásmódért felelős főigazgatói poszt továbbra is betöltetlen.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az ombudsmani hivatalba való beolvasztása idén január 1-jén történt meg, mellyel a hatóság lényegében megszűnt, jogutódja az ombudsman. A váratlan lépés ellen civil szervezetek és ellenzéki pártok is tiltakoztak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!