szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 207 áldozat közül tíz embernek, köztük több 40-50 évesnek nem volt ismert alapbetegsége.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Kedden 207 ember hunyt el a koronavírus-járványban a hivatalos tájékoztatás szerint.

207 újabb áldozata van a koronavírusnak, 3,36 millió embert beoltottak

Az aktív esetszám, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is csökken, de a halálozások száma még mindig nagyon magas.

Az elhunytak adatait tartalmazó oldalról kiderül, hogy ugyan az áldozatok többsége továbbra is az idősebbek és a különböző betegségekben is szenvedők közül kerül ki, de akadnak fiatalabbak, és olyanok is, akiknek nem volt más betegségük.

Tíz ember neve mellett például az szerepel, hogy nem volt ismert alapbetegsége, ráadásul köztük többen a fiatalabb korosztályhoz tartoznak, így egy 43, egy 45 és egy 52 éves férfi, illetve egy 58 éves nő.

Az áldozatok között ugyanakkor voltak náluk fiatalabbak is, így

  • egy 34 éves várandós nő,
  • egy 26 éves kóros elhízással és magas vérnyomással,
  • egy 37 éves depresszióval, epilepsziával és kóros elhízással jellemzett nő, illetve
  • egy 48 éves skizofréniában szenvedő férfi.

Keddre virradóra már összesen 25 787 halálos áldozata volt a járványnak, és 2527 újabb fertőzöttet azonosítottak, miközben a legalább egy védőoltást megkapók száma 3,3 millió fölé emelkedett.

(Címlapképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!