szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Garázdaság és lopás miatt indítottak eljárást a tatabányai férfi ellen.

Mostanra készült el az ügyészség a vádirattal egy január 22-i ügyben. Aznap éjjel 1-kor a tatabányai polgármesteri hivatal előtt egy férfi rugdosta és felborította a síkosságmentesítő anyag tárolóját – ez még csak garázdaság lett volna, ezután viszont tett azért, hogy lopásért is felelősségre vonják. Felugrott ugyanis a hivatal homlokzatához, lekapta az ott lévő magyar zászlót, majd elindult vele haza.

Csakhogy útközben elhagyta a zászlót. Ez nem vetette vissza a lelkesedését, visszafordult, újra elment a hivatalhoz, és elvitte az EU-zászlót onnan. Hazaindult, de útközben rendőrökkel találkozott, akiknek gyanús lett. Nem sokkal később a rendőrök megtalálták az elhagyott magyar zászlót is.

Az ügyészség azt kérte, hogy közmunkát szabjon ki rá a bíróság, valamint fizettesse ki vele a 27 559 forintos kárt.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!