szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ruhákat és bizsut akartak elvinni, de az őrök megállították őket.

A kiskorú veszélyeztetése és a lopás kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség egy tatabányai nővel szemben – közölte a vádhatóság.

Azt írták, hogy a nő a 12 éves lányával együtt 2020. augusztus 31-én egy tatabányai áruház ruházati osztályán ruhákat, cipőt és négy darab bizsut tett a náluk lévő kosárba, majd bementek egy próbafülkébe, letépték az áruvédelmi jelzőket, illetve kiszedték csomagolásukból az ékszereket.

Ezt követően az anya és lánya kimentek a próbafülkéből, a náluk lévő egyéb termékeket kifizették, majd megpróbálták elhagyni az áruházat, de a biztonsági személyzet feltartóztatta őket a kijáratnál.

A Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság az anyával szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés végrehajtásában felfüggesztést szabjon ki, a próbaidőre rendelje el a pártfogó felügyeletét, valamint meghatározott időre tiltsa el bármely olyan foglalkozástól, amelynek keretében kiskorút nevelne, felügyelne vagy gondozna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!