szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A DK politikusa szerint ahogy bejelentette, hogy miniszterelnök-jelölt lesz, nyomozást indított vele szemben az ügyészség.

"Vasárnap bejelentkeztem a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének. 48 óra sem telt el, és Polt Péter gyorsan meghálálja gazdája bizalmát: Budai Feljelentő Gyulának máris beszámol arról, hogy szorgalmasan nyomoz ellenem" – írta Dobrev Klára a Facebook-oldalán.

Vasárnap bejelentkeztem a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltjének. 48 óra sem telt el, és Polt Péter gyorsan...

Közzétette: Dobrev Klára – 2021. május 4., kedd

Az ügyészség később közleményben reagált, azt írták, hogy semmilyen intézkedést nem tettek a DK miniszterelnök-jelöltjét érintően. Hozzátették, hogy a Budai Gyula által firtatott Altus-ügyben valóban folyik nyomozás, de ismeretlen tettes ellen.

Budai Gyula kedden számolt be Facebook-oldalán Polt Péter válaszáról, a bejegyzés első sora pedig úgy szólt:

Nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dobrevék után"

A DK politikusa ezután tette közzé a posztját, szerdán.

Budai Gyula január 26-án tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen. A képviselő szerint „a Gyurcsány-család családi cége”, az Altus Befektetési Zrt. 1,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapott, és ebből több alkalommal adott kölcsönt a „bűnöző Czeglédy Csabának”.

Budai február 8-án azt kérdezte a főügyésztől, hogy "Hogy áll az Altus által elkövetett jogellenes pénzügyi tevékenység és gazdasági csalás ügyének felderítése?". Erre válaszolt Polt Péter, aki azt írta, hogy a BRFK már 2018. október 16. napjától folytat nyomozást, amelyhez egyesítették Budai Gyula feljelentését.

"Budai Gyula feljelentésének a tartozás fedezete elvonásának bűntettére vonatkozó részében a BRFK 2021. február 17-én külön nyomozást rendelt el. Az eljárások ismeretlen tettes ellen folynak, gyanúsított kihallgatására egyik ügyben sem került sor" – közölte az ügyészség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!