szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányzati tájékoztató oldal szerdán 2 599 041 második oltásról számolt be, ezt csütörtökön frissítették 2 559 041-re.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Negyvenezerrel több második oltásról számolt be szerdán a koronavirus.gov.hu a valós adatnál. A szerdai tájékoztatóban 24 órán keresztül 2 599 041 oltás szerepelt, ezért is szúrt szemet, hogy a csütörtök reggeli adatokban 2 584 879 második oltást kapott ember szerepelt. A szerdai adatokat nagyjából egy órával a csütörtökiek kiadása után korrigálták, így már csak 2 559 041 szerepel benne.

A hivatalos tájékoztató oldal szerdai számai
©
A hivatalos tájékoztató oldal csütörtöki számai
©

A csütörtök reggeli tájékoztatás szerint szerdán 1 416-an kapták el a fertőzést és 82-en vesztették életüket a járvány következtében. Első oltást összesen 4 420 767-en kaptak, szerdán 28 973-an. Az oltás második adagját 2 584 879 ember kapta meg, szerdán 25 838-an.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!