szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője szerint a Fidesz miatt Magyarország ma korruptabb, mint Románia bármikor is volt és koncepciós perekben ítélik el a fideszesek ellenfeleit.

Meglehetősen erős mondatokkal teli sajtótájékoztatót tartott szombaton Márki-Zay Péter Békéscsabán, amelyen azt is bejelentette, az ellenzéki összefogás részeként a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) Gyulán momentumos Mikóné Hirth Beátát, Békéscsabán pedig a jobbikos Stummer Jánost támogatja.

Márki-Zay azzal kezdte a beszédét, hogy elmondta, még emlékszik Ceaucescu Romániájára az üres boltokkal, járhatatlan utakkal, elképzelhetetlen mértékű korrupcióval és megfélemlítéssel, a szörnyű körülményekkel. „Akkor még elképzelhetetlen volt, hogy egyszer majd Sarkadról, Battonyáról Romániába járnak dolgozni az emberek, mert ott magasabbak a bérek. Elképzelhetetlen volt, hogy a nemzetközi rangsorokban Magyarország megelőzi korrupcióban Romániát” – jelentette ki Márki-Zay, leszögezve azt is, hogy Békés megye Románia mögé süllyedt gazdaság, életszínvonal, munkabérek és korrupció tekintetében, mégpedig az elmúlt tizenegy év fideszes kormányzása miatt.

Ezzel indokolta, hogy az ellenzék számára nem maradt más lehetőség, mint az összefogás:

Bátran kijelenthetjük, hogy Orbán Viktor megásta a demokrácia sírját. Ki kell jutnunk ebből a mély gödörből, nem jobbra, nem balra, hanem felfelé

– mondta. Szerinte 2022-ben „egyetlen kérdés lesz Magyarországon: Fidesz vagy nem Fidesz.” Márki-Zay ugyanakkor azt is kijelentette, az MMM az országnak azt az egyharmadát képviseli, amely még a Fidesz leváltása érdekében sem hozná vissza a 2010 előtti korrupciót, de szerinte a Fidesz leváltásával

nem a káosz, a migránsok, Gyurcsány és a korrupció fog visszatérni,

hanem felzárkózunk gazdaságilag, és igazi európai ország jön létre.

Márki-Zay ez után jutott el beszéde csúcspontjára, amikor azt állította,

a Fidesz korruptabb rendszert épített fel, mint amilyen Románia bármikor volt,

amelyben „azokat a bűnözőket, akik a magyar adófizetők pénzét a saját zsebükbe lapátolják, a bíróság soha nem ítélne el”. Ennek bizonyítására saját példáját hozta: „Amikor Lázár János leghűségesebb emberei beperelnek, nekem Csongrád megyében nulla esélyem van győzni, mert korrupt koncepciós perekben ítélnek el, a logika vagy akár a magyar nyelv szabályaival is szembemenve.”

Ebből azt a következtetést vonta le, hogy

ha egy fideszes politikus elgázolja a szerettüket, vagy ha esetleg egy aberrált fideszes politikus megerőszakolja egy hozzátartozójukat, önöknek ma semmi esélyük nincs, hogy ezt a fideszes politikust elítéljék. Ilyen országban élünk: a megfélemlítés hétköznapi dolog lett Magyarországon.”

Márki-Zay ugyanakkor úgy gondolja, a választási győzelemhez „mindenkinek fel kell kelnie a fotelból”, szórólapokat nyomtatni és bekopogni a szomszédaihoz, akik nem értesülnek a valós magyar helyzetről, „mert a közmédiában négyévente öt perc jut egy ellenzékinek”.

Márki-Zay Péter a napokban a hvg360-nak is videóinterjút adott, ez ide kattintva tekinthető meg:

Élesben Márki-Zay Péterrel: A Fidesznél még az ellenzéki kartellek is jobbak

A pártokkal ellentétben nekem nem célom, hogy a mai ellenzékiek lophassanak - mondja Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint az ilyen elemektől és az árulóktól az előválasztáson lehet megszabadítani az ellenzéket. Úgy látja, Orbán Viktor ellen egy olyan karakterű embernek lenne a legtöbb esélye, mint ő, aki meg tudja szólítani a bizonytalanokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG360 hvg360

Élesben Márki-Zay Péterrel: A Fidesznél még az ellenzéki kartellek is jobbak

A pártokkal ellentétben nekem nem célom, hogy a mai ellenzékiek lophassanak – mondja Márki-Zay Péter. A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje szerint az ilyen elemektől és az árulóktól az előválasztáson lehet megszabadítani az ellenzéket. Úgy látja, Orbán Viktor ellen egy olyan karakterű embernek lenne a legtöbb esélye, mint ő, aki meg tudja szólítani a bizonytalanokat.