szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sokan órákat vártak a szakadó esőben, mire megkaphatták a koronavírus elleni védőoltást.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Szakadó esőben, hosszú órákat várakoztak azok az emberek az utcán, akik hétfőn mentek az oltásukat felvenni a budapesti Péterfy-kórházba – írta a Blikk. A lapnak azt mondta egy olvasójuk, hogy ő például több mint két órát állt sorban a második adag vakcinájára várva.

Sinopharm-oltásokért délután, amikor a Telex járt a Péterfy-kórháznál, még mindig nagyjából harmincan álltak sorban. Azt írják viszont, hogy a Blaha Lujza tér közelében lévő Rókus kórháznál, ahol hétfőn főleg Pfizer-vakcinával oltottak,

ugyanekkor legalább kétszáz méteres sorban várakoztak az emberek.

A várakozók azt mondták a lapnak, hogy nagyjából 50 percet kell sorba állniuk, mire bejuthatnak. A kórházban hétfőn főleg a Pfizer vakcinájával oltanak.

A Pfizer-féle oltóanyagra váróknak végeláthatatlan sorokat kellett kivárniuk április 30-án. Aznap kora reggel derült ki váratlanul, hogy az oltóanyagból beadnak 100 ezer adagot.

Van, ahol már lezárták a kígyózó sorokat, mert elfogyott a Pfizer

Kora reggel váratlanul kiderült, hogy 100 ezer Pfizer vakcinát beadnak ma. Ehhez az eeszt.gov.hu rendszerben kellett volna időpontot foglalni, azonban az kapásból összeomlott. Így sokan a kórházi oltópontoknál sorban állva reménykednek abban, hogy jut nekik oltás. Volt, ahol 12-2 körül közölték, a Pfizer elfogyott, innentől AstraZenecát vagy Sinopharmot tudnak adni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

A kormány fű alatt kiszervezi az oltási kampányt a magánszektorba is

Egyre több cégnél nyílik vállalati oltópont kormányzati engedéllyel. Üdvözlendő, hogy a kormány minden lehetséges csatornát felhasznál az oltási kampány kiterjesztésére, ezt azonban a nyilvánosság teljes kizárásával teszi. Ráadásul az önkormányzatokat nemrég még elhessegették azzal, hogy nincs szükség a segítségükre.