szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Három ellenzéki jelölt van már a csepeli, illetve soroksári választókerületben.

Az MSZP és a Párbeszéd Budapest 17-es számú választókerületében Komjáthi Imrét, az MSZP elnökhelyettesét indítja az előválasztáson – jelentette be a két párt kedden.

A csepeli, illetve soroksári választókerületben indul Szabó Szabolcs is, aki a fideszes Németh Szilárdot verte meg a 2014-es és a 2018-as országgyűlési választáson. Szabó most a Momentum jelöltje az előválasztáson, de a DK színeiben indul még Paál Géza Ferenc is a közös jelöltségért.

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson

Abban a körzetben indul Szabó Szabolcs, ahol Németh Szilárdot már kétszer megverte az országgyűlési választásokon.

Az MSZP és  párbeszéd azzal indokolta Komjáthi jelölését, hogy szerintük már számtalan alkalommal bizonyította, hogy a dolgozók pártján álló elkötelezett politikus, aki mindig fellép a munkavállalók kizsákmányolása ellen. Példaként azt hozták fel, hogy 2012-ben megszervezte az Éhségmenetet, 2018-ban pedig végig együtt tüntetett az emberekkel a rabszolgatörvény ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!