szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Abban a körzetben indul Szabó Szabolcs, ahol Németh Szilárdot már kétszer megverte az országgyűlési választásokon.

Szabó Szabolcs, független országgyűlési képviselő a Momentum színeiben indul a Budapest 17-es számú választókerületében (Csepel és Soroksár) az országgyűlési előválasztásokon – jelentette be Fekete-Győr András a párt elnöke kedden.

A Momentum a közleményben arra hívta fel a figyelmet, hogy a Szabó Szabolccsal való együttműködésük hosszabb múltra tekint vissza: 2018-ban az ő javára lépett vissza a választásokon Dukán András Ferenc, ezzel lehetővé téve, hogy Szabó ismételten legyőzze Németh Szilárdot. De számtalan más ügyben is felléptek már közösen, tavaly ősz óta pedig hivatalos szövetségesek. Ezek alapján született meg a megegyezés, hogy Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul a 2022-es parlamenti választásokon és az azt megelőző előválasztáson – írják.

“Kórház, iskola, munkahely. Ez a Momentum hármas prioritása. Olyan emberek állnak mögöttem, akik a Momentum oktatáspolitikáját meghatározzák. Dukán András Ferenc, a Momentum oktatáspolitikai csapatának vezetője és Szabó Szabolcs pedig a Momentum oktatáspolitikai tanácsadója. Nekem személyesen a legfontosabb az lenne Magyarországon, hogy a következő években végre egy sikeres, világszínvonalú, csapatmunkára, idegen nyelvekre és kreatív gondolkodásra megtanító oktatásunk legyen. Mert én abban hiszek, hogy a tudás hatalom – mondta a Momentum elnöke. Ennek érdekében kérte fel a Momentum Mozgalom Szabó Szabolcsot, hogy induljon a párt színeiben az előválasztásokon.

Azt is hozzátették, hogy Szabó 2014-ben és 2018-ban is megverte a fideszes Németh Szilárdot a körzetben, és már második ciklusában képviseli a csepelieket és a soroksáriakat.

A képviselő elmondta, a bemutatáson, hogy “nagyon sok olyan dolog van, amit meg kell oldani, amiről mi tudjuk, hogy a csepeliek érdekét szolgálja, és kormányzati szereplőként ezeket meg is kell majd valósítani. Ilyen lesz az 5-ös metró építése, ilyen lesz az Albertfalvai híd megépítése, a Gubacsi híd felújítása, a Kis-Duna rendbetétele, Soroksáron a vasúti aluljáró megépítése és még sorolhatnám. Ezek megvalósítására szövetkezetünk a Momentummal, és bízom abban, hogy 2022-ben az ellenzék győzni fog, és ezeket véghez is fogjuk tudni vinni.”

A Momentum egyébként az elmúlt hetekben sorban hozza nyilvánosságra a választókerületekben indulók neveit. Nemrég az Azonnali írt arról, hogy a párt  elnöke, Fekete-Győr András is miniszterelnök-jelölt lesz.

Bemutatta budai parlamenti képviselőjelöltjeit a Momentum

A párt két alpolgármestere közül Orosz Anna Újbudán, Berg Dániel pedig a II.-III. kerületben indul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Lendületes visszapattanásra számít az Airbnb

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

Nem ússza meg egyszerűen az adóbevallást, aki nemrég vásárolt lakást adott el

A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat

A magyar zsüritagokat lenyűgözte a 2021-es Év Autója, most Ön is szavazhat