Tetszett a cikk?

Felmentették a munkavégzés alól az In-Forrás XXI. Kht. tavaly szeptemberben kinevezett ügyvezető igazgatóját, Tarjáni Istvánt, mivel anélkül hajtott végre nagy volumenű beszerzést és indított el projektet, hogy erről előzőleg tájékoztatta volna felettesét, Baja Ferencet, a Miniszterelnöki Hivatal Kormányzati Informatikai és Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának (KITKH) politikai államtitkárát.

Felmentették a munkavégzés alól Tarjáni Istvánt, az In-Forrás XXI. Kht. jelenlegi ügyvezető igazgatóját - tudta meg a hvg.hu a Miniszterelnöki Hivataltól. A tavaly szeptemberben kinevezett ügyvezető igazgató (aki a státusát egyelőre megtarthatja, csupán teendőinek ellátásától tiltották el) a felügyeletet ellátó KITKH megítélése szerint nem végezte a mandátumának megfelelő feladatot, azaz a Kht. felszámolását, viszont elindított egy olyan projektet, amelyre nem volt felhatalmazása: 322 millió forintért vásárolt számítógépeket, hogy adatbázist hozzon létre.
A 2001 júliusában, 500 millió forintos alaptőkével alapított In-Forrás XXI. Kht. ellen tavaly ősszel indított rendőrségi vizsgálatot Keller László, a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) közpénzek elköltésének felügyeletével megbízott politikai államtitkára, mivel több tíz millió forint összértékben megkötött gyanús szerződéseket találtak a társaságnál. A rendőrségi eljárás megindításával egyidőben felmentették az In-Forrás XXI. Kht. ügyvezetőjét, valamint a felügyelő bizottság tagjait, s kinevezték ügyvezető igazgatónak Tarjáni Istvánt, azzal a megbízással, hogy hajtsa végre a kormány által feleslegesnek ítélt társaság végelszámolását. Idén januárban a végelszámolással a MeH a 99 százalékban állami tulajdonban lévő Reorg Kft.-t bízta meg. A végelszámolást végző Kovács Ferenc elmondta a hvg.hu-nak: ideális esetben - ha peres ügyek nem zavarják a felszámolást - egy éven belül befejeződik a feladatok és vagyontárgyak átadása. A 36 fős társaságnál hamarosan valószínűleg elbocsátások várhatók: a felszámoló bejelentési kötelezettségének több mint egy hónappal ezelőtt eleget tett a munkaügyi központ felé. Egyelőre folynak a tárgyalások az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal arról, hogy a kht. milyen feladatait folytassák a minisztérium égisze alatt.
Akadozva ment le Karácsony Gergely debreceni bejelentkezése, alig lehetett érteni belőle valamit

Akadozva ment le Karácsony Gergely debreceni bejelentkezése, alig lehetett érteni belőle valamit

A Leicester City legyőzte a Chelsea-t az FA kupa döntőjében

A Leicester City legyőzte a Chelsea-t az FA kupa döntőjében

Mérő László: Az előválasztást fideszes trollok befolyásolhatják, de van megoldás

Mérő László: Az előválasztást fideszes trollok befolyásolhatják, de van megoldás