szerző:
MTI

A héten pénteken zárul a három megye új munkahelyeinek létesítését támogató pályázat beadási határideje.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium honlapja arról tájékoztat, hogy a Munkaerőpiaci Alapból, valamint a Terület- és Régiófejlesztési Célelőirányzatból 240 millió forint áll rendelkezésre a pályázat támogatására.

A keretre három megyéből pályázhatnak a munkáltatók, így Békés-, Nógrád és Somogy megyéből.

A három megyére kiírt pályázatot megelőzte egy országos pályázat, amelynek tavasszal volt az eredményhirdetése. Ezen 1,8 milliárd forintos keretből 99 pályázót támogattak, akik 1.815 munkahely létesítéséhez kaptak segítséget. Hasonló pályázaton lehet elnyerni támogatást már évek óta, ez a forma igen népszerű a munkáltatók körében.

Tavaly 1,5 milliárd forint állt rendelkezésre, ebből 68 munkáltató 1.704 munkahely létesítéséhez kapott segítséget. Az ezt megelőző három évben 3,6 milliárd, 5,6 milliárd, illetve 2 milliárd forintot fordíthattak a támogatásra. Ezekben az években 3.600, 5.500, valamint 2.200 új munkahely létesítését vállalták, s a vállaltakat döntően teljesítették is a támogatott pályázók.

Az idei országos pályázati kiírás szerint munkahelyenként alapesetben 800 ezer forint támogatást lehetett elnyerni. Ennél magasabb lehetett a támogatás a hátrányos helyzetű térségekből, településekről pályázók esetében, illetve akkor, ha a pályázó regisztrált álláskereső foglalkoztatását vállalta, vagy szerepet vállalt a romák foglalkoztatásában.

A pályázónak legalább öt új munkahely létesítését kellett vállalni, illetve azt, hogy a támogatással létrehozott kapacitást, szolgáltatást legalább öt évig fenntartja. A vállalt létszámot a vállalati kategóriától függően legalább 2-3 évig kell foglalkoztatni. A beruházásokat legkésőbb november 30-ig kell befejezni.

A három megyére szóló újabb kiírás lényegében ezeket a feltételeket követi. A feltételek például annyiban módosultak, hogy már három munkahely létesítése esetén is beadható a pályázat, a többletlétszámot pedig  legalább 3 évig kell foglalkoztatni.

A három megyéből a pályázatokat a korábbiakhoz hasonlóan a beruházás szerint illetékes megyei munkaügyi központ fogadja. A szaktárca augusztus végéig dönt a támogatásokról.

MTI Karrier

Díjazza az akadálymentes munkahelyeket a munkaügyi tárca

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az idén ismét díjat adományoz azoknak a munkáltatóknak, akik a legtöbbet tették a megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő emberek fizikailag és kommunikációs vonatkozásban is akadálymentes, jó légkörű munkahelyeinek kialakításáért, a pályázatok beadási határideje július vége.

MTI/hvg.hu Karrier

Legjobb munkahely 2005: magyar cég a harmadik

A régió 4 országának 205 vállalkozásából a Legjobb Munkahely 2005-ös nemzetközi felmérés első helyezettje egy lengyel, a második egy cseh, a harmadik pedig egy magyar cég lett.

hvg.hu Karrier

Hogyan viselkedj a munkahelyen, ha jó vezető akarsz lenni?

Hivatalos közegben - például az irodában - legyen szó ügyvezető igazgatóról vagy alkalmazottról, az ember viselkedése és magatartása eltér a megszokottól. Íme néhány hasznos ötlet, hogyan viselkedik beosztottaival egy elismert és hatékony vezető.

Radar 360: Orbán kipcsakokról, Karácsony klímavészhelyzetről beszélt

Radar 360: Orbán kipcsakokról, Karácsony klímavészhelyzetről beszélt

Mészáros és Tiborcz milliárdokat kérnek a befektetőiktől

Mészáros és Tiborcz milliárdokat kérnek a befektetőiktől

Hogy lehet a hétfő produktívabb?

Hogy lehet a hétfő produktívabb?

Változott a nyugdíjprémiumra jogosultak köre

Változott a nyugdíjprémiumra jogosultak köre

A Brexiten múlik, hogy lesz-e Orbán-beszéd október 23-án

A Brexiten múlik, hogy lesz-e Orbán-beszéd október 23-án

Donald Tusk: órákon belül kiderülhet, mikor lesz Brexit

Donald Tusk: órákon belül kiderülhet, mikor lesz Brexit