szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pénzbüntetésre ítélték a brit kormány jogi főtanácsadóját illegális bevándorló foglalkoztatása miatt.

Lady Patricia Scotlandről a napokban derült ki, hogy egy tongai illetőségű házvezetőnőt alkalmazott, akinek azonban nem volt nagy-britanniai tartózkodási engedélye. Lady Scotland - aki hivatalánál fogva a brit parlament főrendi kamarájának, a Lordok Házának tagja - a Korona és így a brit kormány első számú jogtanácsosa. Felelősségi körébe tartozik az angol-walesi ügyészi szolgálat szakmai tevékenységének felügyelete.
  
A brit határrendészeti hatóság - amely a bevándorlás ellenőrzését is ellátja - keddi végzésével ötezer font (több mint másfél millió forint) pénzbírsággal sújtotta a jogi főméltóságot az illegális bevándorló alkalmazása miatt.
  
Lady Scotland gyakorlatilag saját törvényelőkészítő munkájának áldozatává vált, ugyanis korábbi funkciójában, belügyminisztériumi államtitkárként részt vett az illegális bevándorlók foglalkoztatását büntető törvénycsomag kidolgozásában.E jogszabály alapján róttak ki rá kedden pénzbüntetést.
  
A konzervatív ellenzék az eset kipattanása után Patricia Scotland lemondását követelte. Gordon Brown kormányfő azonban - jóllehet az incidenst "súlyosnak" minősítette - kedden megvédte kormánya jogi főtanácsadóját, mondván: véletlen hiba történt, mivel Lady Scotland nem tudta, hogy házvezetőnője illegálisan tartózkodik az országban.
  
Az illegális bevándorlás évek óta folyamatos botránytéma a brit belpolitikában, tekintettel a Nagy-Britanniában engedély nélkül tartózkodó, óvatos becslések szerint is több mint 600 ezer külföldire. 
  
Néhány éve például hetekig kimeríthetetlen témát szolgáltatott a lapoknak, amikor kiderült, hogy a belügyminisztérium bevándorlási ügyosztályának egyik magas rangú vezető alkalmazottja is illegális bevándorló volt, a minisztériummal szerződésben álló takarítócég pedig éveken keresztül illegális bevándorlókkal porszívóztatta a tárca bevándorlási hivatalának helyiségeit.hvg.hu Karrier

Munkamánia: kiket darál be a gépezet?

Egy évvel a gazdasági világválság kirobbanása után brit közgazdászok attól tartanak, hogy Nagy-Britanniában hamarosan tetőzik a munkanélküliség: 3,5 millió állásnélkülivel számolnak - írja a Daily Telegraph online változata. Ugyanakkor azok sincsenek könnyű helyzetben, akik dolgoznak, és úgy érzik, többet kell vállalniuk ahhoz, hogy meg tudjanak élni vagy megtarthassák munkájukat.

MTI Karrier

Mennyit keresnek a nők és a férfiak Ausztriában?

Mintegy 25 százalékkal kevesebbet keresnek Ausztriában a nők, mint a férfiak, ez az európai uniós országok sorában a második legrosszabb eredmény - figyelmeztetett az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) egy hétfői közleményben.

MTI Karrier

Német csúcsvezetők bukása

Három év alatt, 2006 óta a német nagyvállalatok vezetőinek több mint fele hagyta ott állását, vagy távozott felmondással.

Szemrevalóan sarkos külsővel érkezett meg a Hyundai ígéretes új villanyautója

Szemrevalóan sarkos külsővel érkezett meg a Hyundai ígéretes új villanyautója

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

David Attenborough a civilizáció szétesésére figyelmeztet

Végre belenézhetünk a Berlinalén versenyző magyar filmbe

Végre belenézhetünk a Berlinalén versenyző magyar filmbe