szerző:
hvg.hu

Év végén a hazai cégek többsége igyekszik valahogy megjutalmazni a jól teljesítő alkalmazottakat: ha a büdzséből erre nem futja, legalább megköszönni az egész éves munkát. Melyek a legjellemzőbb év végi juttatások, és mitől függ, hogy egy vállalat mennyire nagyvonalú?

Néhány hete arról cikkeztek a külföldi lapok, hogy a Tesco 55 millió fontnyi - több mint 18,2 milliárd forintnyi - jutalmat oszt szét dolgozói között Nagy-Britanniában. A prémium valójában kedvezményt takar: a világ harmadik legnagyobb kiskereskedelmi üzletlánca 280 ezer brit dolgozójának 20 fontos, kedvezményes vásárlásra jogosító kupont és egy akciós füzetet - 120 font értékben - adott, ám ezek kizárólag az áruházlánc üzleteiben válthatók be, mégpedig a cég által meghatározott feltételek szerint, elsősorban sajátmárkás termékekre (alkoholra és élelmiszerre nem).

Az ausztrál bányamágnás, Clive Palmer ennél jóval nagyvonalúbb karácsonyi ajándékkal lepte meg dolgozóit: 55 legmegbecsültebb alkalmazottjának egy-egy Mercedes B180-as gépkocsit vásárolt, 700 dolgozóját pedig a Fidzsi-szigetekre küldte nyaralni. A gesztus a vállalati karácsonyi bulival együtt 10 millió ausztrál dollárba - közel 2 milliárd forintba - került. Ám, ahogy Palmer fogalmazott, emberei elégedettsége neki minden pénzt megér. A Google vezérigazgatója sem fukarkodott karácsony közeledtével: még november elején bejelentette, hogy a cég 23 ezer amerikai munkavállalójának bérét emeli jövőre, mégpedig 10 százalékkal. Emellett minden dolgozó ezer dolláros karácsonyi prémiumot is kap. (Mindez egymilliárddal dobja meg az informatikai cégóriás költségvetését.)

Év végi jutalom. Kicsi a rakás
©

Mi a helyzet itthon?

„Ahogy tavaly, úgy idén sem jellemzőek a busás év végi juttatások, a cégek inkább kis, jelképes ajándékokkal kedveskednek dolgozóiknak vagy egyszerűen csak egy céges karácsonyi ünnepséget rendeznek” - számolt be tapasztalataikról Kovács András, a munkaerő-toborzással foglalkozó Grafton Recruitment ágazatvezetője, hozzátéve, hogy 2010-ben a legtöbb iparágban jobb évet zárnak a vállalatok, mint tavaly, így az ajándékozási kedv is nagyobb, mint egy éve. A 13. havi bér, mint extra juttatás elsősorban a pénzügyi, az üzleti és az energetikai szektorban, valamint a közigazgatásban maradt meg. De nem mindenhol. Novemberben például Pécs polgármestere, Páva Zsolt bejelentette, hogy idén nem osztják ki az önkormányzati dolgozók között a szokásos, 40 millió forintnyi év végi jutalmat: az összeget inkább a fogyatékkal élők életkörülményeinek javítására fordítják.

„A nagy gyártókra jellemző leginkább, hogy karácsonyi csomagot adnak dolgozóiknak saját termékeikből, például szaloncukorból vagy szalámiból” - közölte Kovács András. Az év végi pénzjutalom, bónusz kiutalása elsősorban a nemzetközi nagyvállalatoknál dívik, ám ennek összegét mindig egyéni/csoportos vagy vállalati teljesítményhez kötik. „A teljesítményhez kötött bónusz a legátláthatóbb és legigazságosabb módja a jutalmazásnak, ezért kedvelik a munkáltatók és a munkavállalók” - válaszolta megkeresésünkre Polner Judit, a Kelly Services kereskedelmi és marketing igazgatója. A nagyvállalatok, amelyek az alapbéren túl mozgóbért is adnak dolgozóiknak, teljesítménymutatók alapján értékelnek. Területenként és persze cégenként változó, hogy ezt hogyan mérik, de általában sokat nyom a latban, hogy a dolgozó hozza-e az elvárt számokat, mennyire járul hozzá az üzleti sikerhez, és mennyire motivált.

A Magyarországon működő kis- és nagykereskedelmi áruházláncoknál jól bevált jövedelem-kiegészítő elem az utalvány. Ahogy korábban, egy szakmai rendezvényen Dán Zsolt, a Metro Kereskedelmi Kft. Kompenzációs és juttatási vezetője elmondta: az alapbér mellé extra juttatásként járó utalványokkal az alkalmazottak is jól járnak, és persze a cég is. Ezeket ugyanis kizárólag az adott lánc üzleteiben lehet levásárolni, vagyis a jutalom házon belül marad, de a dolgozó mégis kap valamit.

Pénzt vagy dicséretet?

A nagyvállalatoknál az anyagi megbecsülés mellett általában a szóbeli „jutalmazásra” is hangsúlyt fektetnek (különösen, ha a válságadó vagy a piaci visszaesés elvitte az év végi juttatásokra szánt összeget). Ennek egyik módja lehet a dolgozó teljesítményének nyilvános méltatása, például a céges rendezvényeken: év végén a karácsonyi partin. Jellemző figyelmesség a főnöktől érkező levél, amelyben megköszöni az alkalmazottak munkáját. A multinacionális vállalatoknál a HR-esek és a vezetők feladata, hogy a dolgozók rendszeresen visszajelzést kapjanak munkájukról (a dicséret, elismerés is ebbe a körbe tartozik). A kisebb hazai vállalatoknál, termelő cégeknél viszont egyáltalán nem jellemző az év végi plusz pénz, ahogy a válság által leginkább sújtott szektorokban - autóipar, kereskedelem - is lecsökkent, vagy teljesen megszűnt - állítják a megkérdezett, munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó cégek.

Nem vették meg Diana hercegnő bársonyruháját, amelyben John Travoltával táncolt

Nem vették meg Diana hercegnő bársonyruháját, amelyben John Travoltával táncolt

Greta Thunbergről írt dalt a Bankrupt - klippremier

Greta Thunbergről írt dalt a Bankrupt - klippremier

A kormány korábban blokkolta, de most átment az emberi jogi visszaélések büntetése az EU-ban

A kormány korábban blokkolta, de most átment az emberi jogi visszaélések büntetése az EU-ban

Nézze meg: egy ilyen repülőgép tűnt el 38 utassal

Nézze meg: egy ilyen repülőgép tűnt el 38 utassal

Meghalt egy ember a Hajógyári szigeten, amikor kigyulladt egy viskó

Meghalt egy ember a Hajógyári szigeten, amikor kigyulladt egy viskó

Boris Johnson az Igazából szerelemmel sokkolja a brit választókat

Boris Johnson az Igazából szerelemmel sokkolja a brit választókat