Folytatódik a Magyar Telekom gyakornoki programja

Folytatódik a Magyar Telekom gyakornoki programja

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Magyar Telekom gyakornoki programjának 2011 szeptemberében induló félévére április 15-ig lehet jelentkezni a vállalat honlapján. Az előző, februárban indult félévre 1000 hallgató jelentkezett, közülük 50 diák nyert felvételt a programba. Velük együtt közel 100 gyakornok dolgozik jelenleg a vállalat különböző területein.

A Magyar Telekom 15 éve indította el gyakornoki programját azzal a céllal, hogy használható, gyakorlati tudást adjon a főiskolai, egyetemi hallgatóknak. A program sikerét bizonyítja, hogy a 2011 februárjában induló gyakornoki félévre 1000 hallgató jelentkezett, közülük 50 diák kezdhette el a programot. Velük együtt közel 100 gyakornok dolgozik jelenleg a vállalat különböző területein.

A Magyar Telekom 2011 szeptemberében induló gyakornoki félévére április 15-ig lehet jelentkezni a karrier.telekom.hu oldalon. Az 5 hónapos programra olyan aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező, felsőoktatásban tanuló diákok jelentkezhetnek, akik főiskolai szintű diplomát adó (BSc vagy BA), valamint egyetemi szintű diplomát adó (MSc és MA) képzésen vesznek részt. További feltétel a legalább középszintű angol nyelvtudás is. A gyakornokokkal részmunkaidős, határozott idejű munkaszerződést köt a vállalat, 2 hónapos próbaidővel. A hallgatók számára a program heti 20 órás elfoglaltságot jelent. A gyakornokok havi bruttó 75 ezer forintot kapnak, amely a próbaidő letelte után széles körű béren kívüli juttatási csomaggal bővül.

A program első három hete az adott szakterületen való érdemi és tartalmas munkavégzésre készít fel. Ezt követően a gyakornokok konkrét, projektszerű feladatokban vesznek részt a vállalat különböző területein. Minden gyakornoknak van egy mentora, aki azon túl, hogy segít a beilleszkedésben, rendszeres visszajelzést ad a gyakornok munkájáról. Ezzel a módszerrel a Magyar Telekom igyekszik nagyvállalati, összetett tudását és tapasztalatát megosztani a diákokkal.