szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi média, a saját mobileszközök használata, valamint a rugalmas munkavégzés egyre inkább motiválja a fiatal szakembereket a munka világában. Van, akinek mindez legalább annyira fontos, mint az élethez szükséges víz vagy levegő. Egy 14 országban végzett nemzetközi felmérésből az is kiderült, hogy a fiatal alkalmazottak fele inkább veszítené el a pénztárcáját vagy a kézitáskáját, mintsem okostelefonját vagy mobil készülékét.

Egyre jelentősebb az igény a felsőoktatási hallgatók és a pályakezdő szakemberek körében, hogy munkájukban a közösségi médiát és a szabadon megválasztott mobil eszközöket használják, valamint egyre szívesebben választják a mobil, rugalmas munkavégzést. Mindez ma már akár a munkahelyválasztásukat is egyre inkább befolyásolhatja. A Cisco nemzetközi kutatása szerint a munkaerő toborzására és megtartására használt hagyományos módszerek rövidesen elavulttá válnak.

A 14 ország több mint 2.800 felsőoktatási hallgatójának és a 30 év alatti fiatal szakemberének megkérdezésével készült riport kimutatta, hogy a felsőoktatási hallgatók és az alkalmazottak közül minden harmadik egy állásajánlat megfontolása alkalmával legalább annyira lényegesnek tartja a közösségi médiahasználat szabadságát, a használt eszközök megválasztását és a mozgásszabadságot, mint a felajánlott bérezést. A megkérdezett hallgatók 40 százaléka, a fiatal alkalmazottaknak pedig a 45 százaléka nyilatkozott úgy, hogy inkább elfogadnának a mobilitás, az eszközhasználat és a közösségi médiához való hozzáférés terén nagyobb rugalmasságot biztosító állást, mint egy jobban fizető, ám kevésbé rugalmas munkahelyet.

A cikk folytatását a Jobline Magazinban olvashatja el.

Kitalált egy arcmaszkot, ami még az arcazonosításnál is használható (lenne)

Kitalált egy arcmaszkot, ami még az arcazonosításnál is használható (lenne)

Csak hegyes erős és Túró Rudi legyen – ilyen egy magyar bolt Londonban

Csak hegyes erős és Túró Rudi legyen – ilyen egy magyar bolt Londonban

Megsemmisítő kritika látott napvilágot Eszenyi Enikő színházáról

Megsemmisítő kritika látott napvilágot Eszenyi Enikő színházáról