szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy munkafázis lezárását ünnepelték munkaidő után azok a metróépítők, akik a 4-es metró Baross téren épülő állomásánál a felszínen futballoztak - áll Szalay Tibornak, a Baross téri állomást kivitelező cég építésvezetőjének közleményében.

A munkavédelmi főfelügyelőség szerint jogszabály nem tiltja, hogy munkaterületen focizzanak. Szalay Tibor közlése szerint péntek délután fejeződtek be aréselési munkálatok a 4-es metró Baross téri állomásának építési
területén. A munkafolyamaton dolgozó csapat tagjai futballal ünnepelték meg ennek befejezését. Hozzátette: egy német gépkezelő kollégájukat is ezen a napon búcsúztatták a dolgozók. Mint írja: "kemény, embert és gépet próbáló fél év" után az egyórányi kikapcsolódás a pénteki munkaidő végeztével, délután három órakor kezdődött - figyelve a munkavédelmi előírásokra. Reméli, hogy a budapestiek megértik az első látásra talán furcsának tűnő ünneplést. Egy blogon vasárnap megjelentetett videón az látható, hogy a 4-es metró Baross téri állomásának dolgozói a tér elkerített részén fociznak.

Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője elmondta, hogy a munkavédelmi törvény előírja, hogy a munkavállaló köteles rendet, tisztaságot tartani a munkaterületen, fegyelmezetten viselkedni, és saját, valamint munkatársai testi épségét óvni. A törvény olyasmiről nem szól, hogy munkaterületen labdarúgást játszani tilos - tette hozzá.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!