szerző:
MTI

Egy üzletasszony megvenné a szexuális zaklatási botrányba belebukott producer cégét, és a Weinstein-fivérek kivételével minden dolgozót megtartana.

Egy amerikai üzletasszony tette az első ajánlatot a Weinstein Company produkciós cég megvásárlására. Maria Contreras-Sweet az Obama-adminisztráció idején a kisvállalkozásokért felelős hivatal vezetője volt, most pedig nők vezetésével akarja életben tartani a vállalatot, amit a szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt Harvey Weinstein a fivérével alapított – jelentette a Wall Street Journal.

Az amerikai napilap birtokába jutott az a levél, amelyet Contreras-Sweet a cég igazgatótanácsának küldött. A levelet november 8-án keltezték, a vételi ajánlat összegét nem tartalmazza. A pénzügyi befektetők kilétét sem ismerteti, de a többségük nő – írta a lap.

A produkciós cég folytathatná tevékenységét és mind a 157 alkalmazottját megtartanák. A két társelnöknek, a Weinstein-fivéreknek azonban távozniuk kellene.

Levelében Contreras-Sweet arról írt, hogy "mély hatást gyakoroltak rá a közelmúltban feltártak", és a "cég átszervezése egy nők vezette vállalkozássá inspiráció lenne az iparág számára, és egy új modellt jelentene arra, hogy lehet egy szórakoztatóipari vállalat sikeres, miközben méltósággal és tisztelettel bánik alkalmazottaival".

Annak a reményének adott hangot, hogy a többségében nők alkotta igazgatótanács megváltoztatja a cég nevét. Ígéretet tett arra, hogy létrehoznak egy pénzügyi alapot, az elbocsátott társelnök, Harvey Weinstein áldozatainak, és mediátorok segítenék a peres ügyek elrendezését.

A WSJ úgy tudja, hogy a Weinstein-cég megvásárlását mérlegelte az A&E Networks, a Lions Gate Entertainment Corp. és a Metro-Goldwyn-Mayer Inc. A vállalat tárgyal a Colony Capital alapkezelővel, de nem jutottak eddig egyezségre. Utóbbi azonnali tőkeinjekciót ígért a produkciós cégnek.

A Weinstein Co. október elején azonnali hatállyal elbocsátotta társelnökét, Harvey Weinsteint, akit szexuális zaklatással és erőszakkal vádoltak meg többen. A Weinstein-fivérek 2005-ben hozták létre a Weinstein Co. produkciós vállalatukat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Északír politikusokon bukhat a Brexit-egyezség

Északír politikusokon bukhat a Brexit-egyezség

„Ne adj esélyt a kaszásnak!” – a halálnak öltözött Badár Sándorral kampányol a rendőrség – videó

„Ne adj esélyt a kaszásnak!” – a halálnak öltözött Badár Sándorral kampányol a rendőrség – videó

Gyerekeket szállító buszok ütköztek frontálisan Bajorországban, sok a sérült

Gyerekeket szállító buszok ütköztek frontálisan Bajorországban, sok a sérült

Minden kiderült: bejelentették az új Samsung-szuperchipet

Minden kiderült: bejelentették az új Samsung-szuperchipet

Mi ez a színes izé ma a Google főoldalán? És mi az az Arebico üzenet?

Mi ez a színes izé ma a Google főoldalán? És mi az az Arebico üzenet?

Albán lapok szerint magyar követségi autóval vitték át Montenegróba Gruevszkit

Albán lapok szerint magyar követségi autóval vitték át Montenegróba Gruevszkit