szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy brit befektetési cég lesz a többségi tulajdonosa a Story4, a Story 5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető cégnek a 24.hu értesülése szerint.

Várhatóan már a héten adásvételi szerződést írnak alá a Story4, a Story 5 és a Galaxy tévécsatornákat működtető Digital Media and Communcations Zrt. (DMC) tulajdonjogának megvásásárlásáról – így tudja a 24.hu.

A vállalatnak a brit Glenshore-csoport lesz a többségi tulajdonosa, amely kivásárolja az eddigi többségi tulajdonost, illetve a kisebbségi tulajdonosok részét is megveszi. Az eddig többségi tulajdonos a Project029 Kft.-n keresztül birtokolta a tévétársaságot.

A Glenshore egy független vállalati pénzügyi és üzletfejlesztési cég, amely kifejezetten egyesülésekre és felvásárlásokra, valamint tőkebefektetésekre szakosodott, és munkatársaik olyan cégek különféle ügyletein dolgoztak mint a Tesco, a Time Warner, az AOL, a Tengelmann, az ABN AMBRO. A Glenshore érkezését követően visszakerül a cég élére Borsány-Gyenes András – így tudja a 24.hu. Borsány-Gyenes András az utóbbi időben perben állt eltávolítása miatt a vállalattal, melynek mostanáig kisebbségi tulajdonosa volt.

Sokáig úgy tűnt egyébként, hogy a tévétársaság a TV2 közelében landolhat, de a Glenshore érkezésével végül mégse így történt. Borsány-Gyenes Andrást kereste a lap, de nem kívánt nyilatkozni.

A Médiapiac.com már októberben megírta, hogy arculatváltás jön a Story Tv-nél, amely megváltoztatja csatornái nevét és egy újat is elindít. Jövő évtől a Story4 csatorna neve TV4-re változik, a Story5-ből Story4, a Galaxyból pedig Galaxy4 és Film4 lesz a lap értesülései szerint.

A változásokról a beszámoló szerint a Digital Media & Communications Zrt. vezérigazgatója, Borsány-Gyenes András beszélt a Big Picture konferencián. A Story4 több mint egy évtizede, 2006-ban kezdte meg a sugárzást, a Story5 öt évvel később, a Galaxy pedig tavaly indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

A kamara sem érti, hogy képzeli a kormány a háziorvosok fizetésemelését

Hat nap, szinte alvás nélkül – Rakonczay ébersége az óceánon nem rossz eredmény

Hat nap, szinte alvás nélkül – Rakonczay ébersége az óceánon nem rossz eredmény