szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A következő években egyre több kockázati tőkét fektethetnek be Magyarországon is, igaz, az állam a legfontosabb szereplő.

Egy évtizede nem pörgött ennyire a kockázati tőke piaca: 2017-ben globálisan 155 milliárd dollárt fektettek be. Magyarországon jelenleg is 186 milliárd forint tőke vár befektetésre, és egyelőre úgy tűnik, a növekedés folytatódhat, igaz, idén is az állami kockázati tőke lesz a meghatározó.

A nemzetközi és hazai trendek részletes elemzése mellett új kockázati tőkeprogramokat is bemutatnak a Venture Capital Summit nevű pénzügyi konferencián. A pénzügyi szektor szakemberei április 24-én találkoznak Budapesten.

A szervezők azzal büszkélkednek: a rendezvényen Jeff Lynch, a londoni seedrs.com képviseletében mutatja be a másodlagos Crowdfunding platformokat és a Venture Capital 2.0-t. Oszkó Péter (OXO csoport) arról fog beszélni, hogy a befektető miképpen tudja hatékonyan realizálni kapcsolatait és befektetéseit a határon túli régiós piacokon. De az MKB Bank és a Széchenyi Tőkealap-kezelő vezetői is ott lesznek, hogy a tapasztalataikról beszámoljanak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A koronavírusról neveztek el egy legyet

A koronavírusról neveztek el egy legyet

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Negyven alatt nem is húztak számot a lottón

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra

Eldőlt, ki építi a következő holdkompot, amivel a NASA újra eljuthat a Holdra