szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy friss tanulmány szerint a cégvezetők 93 százaléka tart attól, hogy nem tudják majd kezelni az alapvetően a multik adókerülési gyakorlata ellen kidolgozott új szabályokat.

A cégek döntéshozói komoly erőfeszítéseket kell tegyenek annak érdekében, hogy figyeljék az összekapcsolódó nemzetközi adórendszerek szabályait. A döntéshozók 93 százaléka tart tőle, hogy nem fogja tudni kezelni a különböző nemzeti adóhatóságok esetenként egymásnak ellentmondó álláspontját – írja a Világgazdaság az EY több mint 1700 cégvezető körében végzett nemzetközi kutatása alapján.

A tanulmány szerint több mint száz éve nem látott átalakulás előtt áll a nemzetközi adórendszer. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) akciótervét azért dolgozták ki, hogy fellépjenek a multinacionális vállalatok gyakorlata ellen, melynek során a nyereség áthelyezésével csökkentik az adóalapjukat.

Az egyes országok adóigazgatása és adóadminisztrációja egyre jobban összekapcsolódik, és a cégvezetők 89 százaléka úgy gondolja, hogy mindez többletfeladatokat jelent majd a jövőben. Tízből nyolc válaszadó pedig az adókockázatának növekedésére is számít. 87 százalék szerint pedig nem áll rendelkezésre elegendő erőforrás az adózással kapcsolatos szabályozásváltozások követéséhez.

(Képünkön az adószedők szobra)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
6,8 millió forintba kerül majd a legdrágább iPhone 12 Pro

6,8 millió forintba kerül majd a legdrágább iPhone 12 Pro

Másként alakulhatott ki a Mars felszíne, mint eddig gondoltuk

Másként alakulhatott ki a Mars felszíne, mint eddig gondoltuk

Ismét megnyílt az Instagram Múzeum Brüsszelben

Ismét megnyílt az Instagram Múzeum Brüsszelben