szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állam is bőkezű a Lakitelki Népfőiskolával.

Nyitott és zárt termálfürdő, kemping és kiszolgáló épületek építésére szerződött le közbeszerzési eljárásban a Népfőiskola Alapítvány a FERROÉP Fővállalkozó és Szerelőipari ZRt.-vel. A beruházás a Lakitelki Népfőiskola területén valósul meg, nettó 4,5 milliárd forintból. Eredetileg ennél több mint félmilliárd forinttal alacsonyabb összeggel, 4,021 milliárddal kalkuláltak.

A Lakitelki Népfőiskola alapítója a Lezsák házaspár. Lezsák Sándor volt MDF-es politikus, 2006 óta a Fideszben politizál, jelenleg az Országgyűlés alelnöke.

A mostani közbeszerzés esetében a kapcsolattartó személyként feleségét, Lezsák Sándornét jelölték meg.

Az Mfor.hu emlékeztet, a népfőiskola az elmúlt években sok milliárd forint beruházási célú támogatásban részesült, a napi.hu szerint az idei költségvetésben is 10 milliárd forintot különítettek el beruházásokra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!