szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ellenzék által közösen támogatott szocialista jelölt, Tüttő Kata élettársa Leisztinger Tamás, aki több belvárosi ingatlanhoz is elég alacsony áron jutott hozzá. Tüttő egyébként jelenleg XII. kerületi politikus, nem egészen világos, miért az V. kerületben indulna.

Tüttő Kata, az ellenzék belvárosi jelöltje partnerén, Leisztinger Tamáson keresztül érintett lehet a belvárosi ingatlanmutyiban, írja a Magyar Narancs.

Tüttő jelenleg a XII. kerületi önkormányzat képviselője, élettársa, Leisztinger Tamás pedig milliárdos vállalkozó, aki a fideszes vezetésű V. kerületben több ingatlant is jó áron tudott megszerezni, az egyik hozzá köthető cég például meglehetősen olcsón vásárolta meg a világörökség részét képező Belgrád rakpart 27. alatti 1410 négyzetméteres épületet, de korábban egy Kossuth téri ingatlanhoz is hozzájutott.

A Belgrád rakparti 1410 négyzetméteres házért a 30 százalékos kedvezmény levonása után közel 350 millió forintot fizetett Leisztinger, ami nagyjából 250 ezer forintos négyzetméterárat jelent, ami a környéken jellemző 1-1,5 millió forintos négyzetméterhoz képest igen kevés.

A lap a cégadatokra hivatkozva azt állítja, Rogán Antal jobbkeze, Kertész Balázs is érintett volt a Belgrád rakparti ingatlanvásárlásban, Leisztinger pedig a belvárosi ingatlanmutyikban.

Az MSZP budapesti elnöke, Molnár Zsolt a Narancs kérdésére hosszasan magyarázta, hogy semmi problémát nem lát Tüttő indításában, a politikus asszony magánéletét pedig, mint minden más párttársáét, szeretné tiszteletben tartani.

Tüttő Kata is reagált a lap kérdésére, hogy alkalmas jelöltnek tartja-e magát budaiként az V. kerületben, azt mondta: 

tizenkét évig voltam a Fővárosi Közgyűlés tagja, minden nap a belvárosba jártam be dolgozni, és ott is éltem több éven át, Budapest egészével foglalkoztam, és teszem azóta is budapesti politikusként, ötödik éve veszek részt az Európai Unió Régiók Bizottságának munkájában, azon belül az ENVE (környezetvédelem, éghajlatváltozás és energiaügyi) szakbizottságban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kocsis Györgyi: Quo vadis?

Kocsis Györgyi: Quo vadis?

Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Börtönbe küldené az ügyészség a korrupcióval vádolt 18 rendőrt

Tízezrével áramlanak vissza a betegek a kórházakba, mióta újranyitott az egészségügy

Tízezrével áramlanak vissza a betegek a kórházakba, mióta újranyitott az egészségügy