szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A teljes 1,4 milliárd forintos tavalyi nyereséget felveszik a Sziget Zrt. tulajdonosai – derül ki a fesztiválszervező mérlegéből.

A többséget tulajdonosra, vagyis a luxemburgi LMF Luxcóra egymilliárd forint jut. A társaság mögött az amerikai Providence Equity Partners nevű tőkealapkezelő vezetői és a tulajdonukban lévő alapok állnak- emlékeztet a Népszava. Az idén 27. alkalommal megrendezett Sziget alapítója, Gerendai Károly, illetve társa, Takács Gábor jegyezte Szigerta Invest 326 milliót kap, míg a szervezésben szintén részt vevő Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán jegyezte Volt Investre pedig százmillió esik.

Az augusztusi Sziget-fesztivált, a soproni Voltot, a BalatonSoundot, valamint a Gourmet Fesztivált és a GyerekSzigetet szervező társaság a tavalyelőtti 12 milliárd után 2018-ban 15 milliárd forintos bevételt ért el. Az évről évre megdöntött látogatócsúcsok ellenére a társaság 2017-ben 655 milliós veszteségbe fordult, ez egy belső vagyonátértékelésre volt visszavezethető, amit a tényleges tevékenységet fedő egymilliárdos üzemi eredmény is alátámasztott.

Habár továbbra is Gerendai Károly változatlanul a társaság igazgatósági tagja, több éve hangoztatja teljes kiszállási szándékát. (Ezt nyomatékosítva az idei Sziget beharangozó sajtótájékoztatóján most először meg sem jelent.) A lap arra is emlékeztet, hogy Gerendaiék és a Providence között kötött 2016-os szerződés értelmében 2020-tól az amerikaiak kivásárolhatják kisebbségi részüket is. Az ügyet ismerők valószínűsítik, hogy ez jövőre meg is történik. Egyszersmind viszont a menedzsment, a szervezőgárda és az „irány” valószínűleg nem változik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat