szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen 1,4 milliárd forintos veszteséget hozott össze a lóversenyzéssel foglalkozó két állami társaság. Az ügyvezető ennek ellenére bizakodó.

 A lovi két állami cége, a Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. és a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégiai Kft. együtt összesen 1,4 milliárd forintos veszteséget könyvelhetett el 2018-ban - derül ki a cégek beszámolóiból. Tavaly a bevételek is csökkentek, ami magyarázható azzal, hogy az üzleti évben csak 83 versenynapot rendeztek, a 2017-es 88 versenynappal szemben- írja a Napi.hu.

 A Magyar Lóversenyfogadást-szervező Kft. 2017-ben 2,2 milliárd forintos árbevétele 700 millió forintot meghaladó veszteséggel párosult, 218-ban pedig csak éppen sikerült túllépni a 2 milliárd forintos forgalmat, de ez végül 400 millió forintos mínuszhoz volt csak elegendő. A nagyobb veszteséget a Kincsem Kft. hozta össze: 735 millió forint bevétel mellett 1 milliárd forintos veszteséget köszönhet az állam a lovis társaságnak.

A Kincsem Kft. tavaly még extra 500 millió forintos támogatást is kapott, valamint az állam nevében az MNV Zrt. 2018. december 30-án követelésapporttal 1,7 milliárd forint összegű tőkeemelést hajtott végre a társaságban. Mind a két társaságban Pécsi István az ügyvezető, aki optimista a milliárdos veszteségek ellenére. "Az árbevételt tekintve az idén duplázhat Magyarországon a lóversenyfogadás, a működtető cég már ez évben legalább nullszaldós lehet, s talán némi nyereséget is termelhet" - mondta a Világgazdaságnak Pécsi István. Az ambiciózus idei terveket a Szerencsejáték Zrt.-vel való együttműködésre alapozza, úgy látja, az elmúlt évek jelentős informatikai beruházásai és marketingcélú költései után végre megkezdődhet az önfinanszírozó lóversenyszervezés felépítése.

További  sikerek és bukások a cégbeszámolókban.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Bejárta a világot a kéz nélkül snookerező férfi története

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Tíz nap után újra megjelent a koronavírus Kínában

Annyi volt a plágium a bukaresti rendőrakadémián, hogy visszavonták az intézmény akkreditációját

Annyi volt a plágium a bukaresti rendőrakadémián, hogy visszavonták az intézmény akkreditációját