szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Keszthelyt már maga alá gyűrte Tiborcz István és Mészáros Lőrinc, újabban pedig a hévízi vendéglátásban is egyre több, politikai kapcsolatokkal és kötődésekkel bíró szereplő bukkan fel.

Keszthelyen a helyi ellenzék folyamatos fenyegetések kíséretében próbálja felhívni a figyelmet az ottani balatoni partrész észszerűtlen beépítésének veszélyeire. A jelek szerint most a néhány kilométerre fekvő, sokáig nem különösebben ostromolt Hévíz van soron. Legalábbis ezt érzékelik a HVG ott élő, évtizedek óta helyi vállalkozásokat üzemeltető forrásai. Az sem számít már meglepőnek, hogy több hévízi nagyberuházás körül megjelentek a kormányközeli üzletemberek.  

Mészáros Lőrinc Hunguest hotelláncába tartozik a Helios és a Panoráma Szálló is, utóbbinál már folynak a tárgyalások a bővítésről. Egy másik jelentős szálloda, a Hotel Carbona Bálintfy Gábor ügyvédhez és családjához kötődik, aki korábban fideszes körökben is mozgott. Itt üdültetik az állami médiahatóság munkatársait. A Kisfaludy Programból származó legnagyobb támogatást Hévízen azonban a Hotel Aquamarin nyerte el, ami pedig a fideszes vezetésű önkormányzaté.

Eközben más változások is zajlanak, például bevásárolt az állam is. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz került a hévízi napelempark, állami lett a Hévíz-gyógyfürdő és Szent András Reumakórház, valamit a Hévízi-tó is.

További részletek a HVG e heti számában.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás Gergely: George Clooney-nak jobban áll, mikor tanult szöveget mond

Gulyás Gergely: George Clooney-nak jobban áll, mikor tanult szöveget mond

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

Súlyos állapotú koronavírusos betegeknél nincs számottevő hatása a vérplazmakezelésnek

Súlyos állapotú koronavírusos betegeknél nincs számottevő hatása a vérplazmakezelésnek