szerző:
Oroszi Babett
Tetszett a cikk?

Szeptember 30-ával beolvadt a Hír Tv-t üzemeltető cégbe az Echo Tv-t üzemeltető társaság.

A gyakorlatban már rég megvalósult, papíron viszont csak most lett vége az Echo Tv-nek, amelyet eredetileg a Simicska Lajos tulajdonában álló Hír Tv versenytársának szerettek volna, ami félig-meddig sikerült is.

Az Echo Tv-t 2005-ben indította Széles Gábor, Mészáros Lőrinc 2016-ban vette meg. Rá egy évre teljesen megújult a csatorna, rengeteg technikai fejlesztést hajtottak végre, milliárdos összegből. Maga a brand azután szűnt meg létezni, hogy Simicska eladta érdekeltségeit – ahogy akkor fogalmaztak, “visszafoglalta a jobboldal az elbitorolt Hír Tv-t” -, a két tévé viszont sok volt, ezért úgy döntöttek, marad a Hír Tv, az Echo Tv név pedig eltűnik.

Az Echo Tv-sek ekkor megszállták a Hír Tv-t, ahonnan szinte minden régi munkatársat elküldtek. Papíron az Echo a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványé lett (KESMA), tulajdonosként is a KESMA volt bejegyezve, most viszont a tévét üzemeltető cég véglegesen eltűnt a nyilvántartásokból, és hivatalosan is beolvadt a Hír Tv-t üzemeltető cégbe. Az Echo Tv műsorszolgáltatása április elsejétől szűnt meg, ám ahogy a munkatársak, úgy a műsorok egy része is átköltözött a Hír Tv csatornájára.

Az erről szóló közleményt idén márciusban jelentették meg, a cég mégis csak most, szeptember végén olvadt be hivatalosan a Hír Tv-be. Hogy miért csak most, azt nem tudni pontosan, de úgy tűnik, hogy a KESMA mindent egy napon intézett el. Ugyanígy szeptember 30-ai hatállyal olvadt be a szintén a KESMA tulajdonában álló Mediaworksbe számos, egyébként szintén KESMA-s cég, közte a Modern Media Group, amely Habony Árpád érdekeltsége volt, és ami a 888.hu-t illetve a Lokált és a Lokál Extrát adja ki, valamint az egykor Ómolnár Miklós tulajdonában álló, és ma már szintén KESMA-s Ripost Média Kft., amely pedig a Ripostot.

Az Echo Tv utolsó vezérigazgatója Répásy Bálint volt, aki nem marad munka nélkül, eddig párhuzamosan vitte az Echo Tv-t és a Hír Tv-t üzemeltető céget, a Hír Tv-ben pedig maradt vezérigazgató.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Új alapokon a német-szovjet viszony: lőnek és segélyeznek – 1990. november 28.

Kivonul Magyarországról az Aegon

Kivonul Magyarországról az Aegon

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?