szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. jelenlegi igazgatója a volt rendészeti államtitkár, Tasnádi László.

Ismét Pintér Sándor egykori cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. őrizheti a Terror Házát, olvasható az uniós közbeszerzési értesítő hétfői hirdetményében, amelyet a mfor.hu szemlézett.

A következő 3 évre szóló munkát Schmidt Mária Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványa hirdette meg, és nemcsak a Terror Háza épületére, de az előtte lévő két műtárgyra, a vasfüggöny emlékműre és a berlini fal darabjára is vigyázni kell majd a biztonsági őröknek. A szolgálat 24 órás, és a portás-posztra is vonatkozik, a szerződést október elsején kötötték meg.

A portál azt írja, a Civil Biztonsági Szolgálaton kívül más pályázója nem volt. Pénzről a megrendelés feladásakor még nem is volt szó, a felek végül a 2336 forintos órabérben állapodtak meg.

Az mfor.hu azt írja, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. jelenlegi igazgatója Tasnádi László, Pintér volt rendészeti államtitkára, a vállalat az aktuális céges beszámoló szerint a 2017-es állapotokhoz képest tavaly 171-ről 238-ra növelte az alkalmazottak számát.

A Civil Biztonsági Szolgálat szállítja egyébként a Miniszterelnökség pénzét, ahogy az MTVA székházát is a cég védi, de Pintér egykori cége végzi a lovasberényi kormányüdülő vagy az állami légi irányító, a HungaroControl irodaházának védelmi feladatait is. Még júniusban írtuk meg, hogy az éves beszámoló szerint a Civil összesen 771 milliónyi megrendelést kapott a magyar államtól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életveszélyessé vált egy társasház Angyalföldön, egy napjuk volt kiköltözni a lakóknak

Életveszélyessé vált egy társasház Angyalföldön, egy napjuk volt kiköltözni a lakóknak

Végleg betiltották a TikTokot Indiában, veszélyesnek tartja az appot a kormány

Végleg betiltották a TikTokot Indiában, veszélyesnek tartja az appot a kormány

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson

Szabó Szabolcs a Momentum színeiben indul az előválasztáson