szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén 7 milliárd forintos bérfejlesztést hajt végre a cég.

Sikeresen lezárult a bértárgyalás a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) között – áll a cég közleményében.

A megegyezés érdekében a vállalat a garantált bérminimumnál magasabbra emelte a fizetést, amit a saját hűségprogramjának elemeivel egészít ki. Az elérhető legalacsonyabb bruttó alapbér a legnagyobb létszámot kitevő áruházi munkakörökben a próbaidő alatt 235 ezer forint, próbaidő után 245 ezer forint. Amennyiben egy áruház kiemelkedően teljesít, dolgozói számíthatnak az alapbéren felüli kiegészítő jövedelemre.

Maczelka Márk kommunikációs vezető a közleményben megemlítette, hogy 2017 és 2019 között 26,5 milliárd forint értékű bérfejlesztést hajtottak végre, ez a szám 2020-ban közel 7 milliárd forinttal egészül ki. Tavaly januárban egyébként 7,5 milliárd forintos béremelést jelentett be a lánc 2019-re.

A Spar biztosítja a hűségprogramot, így megmarad a SZÉP-kártya. A juttatás mértéke változatlan, a vállalatnál eltöltött évek számától függően évi minimum 40, maximum 100 ezer forint.

Új elem a 13. havi juttatás kiterjesztése az év első felében belépők számára. Továbbra is él a dolgozói vásárlási kedvezmény, amely februárban 1-től 10 százalékra emelkedik, havi 80 ezer forint vásárlási összeghatárig.

A lánc új áruházak építéséréről és a régiek felújításáról sem tett le, az erre fordítható keret 2020-ban meghaladja a 31,6 milliárd forintot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!