szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A járványhelyzet alatt home office-ban dolgozók produktivitásában semmilyen visszaesést nem tapasztaltak a HR-esek.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Nem csökkent a hatékonysága azoknak a hazai vállalkozásoknak, ahol minden kolléga távmunkában dolgozott a közel három hónapos kijárási korlátozások alatt – írja az EY és a HR Fest a közleményében.

A felmérésből, amiben több mint 50 kis-, közép- és nagyvállalati HR vezetőt kérdeztek, kiderült, hogy a járványhelyzet miatt az irodai dolgozók számára a vállalkozások 76 százaléka rendelt el home office-t az elmúlt három hónapra.

Az egészségügyi veszélyhelyzet végével elindult a munkavállalók visszatérése az irodákba, a közlemény szerint a legnagyobb kihívást most a megfelelő irodai környezet kialakítása, az egészégre és a biztonságra vonatkozó protokollok betartása (51 százalék) jelenti.

Rákérdeztek a kutatás készítői a home office-al kapcsolatos tapasztalatokra is. Ebből kiderült,

gyakorlatilag semmilyen visszaesést nem tapasztalt a megkérdezett HR-vezetők közel kétharmada, sőt, a munkatársak produktivitása még javult is a kijárási korlátozások alatt a válaszadók 22 százaléka szerint.

A kutatás szerint a cégek 40 százaléka egyelőre csak rövid távú célokat fogalmazott meg a fizikai visszatéréssel kapcsolatban. Hosszú távon új, rugalmas munkavégzési gyakorlat kialakításán azonban csak a megkérdezettek 29 százaléka dolgozik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bojár Gábor hvg360

Bojár Gábor: Van jó is a home office-ban, de a benti csapatmunka hatékonyabb

A Graphisoft alapítója az általa ismert cégek számaival kalkulálva arra jutott, hogy az irodában végzett tevékenységeknél a cégek szinte semmit sem spórolhatnak az állandósított otthoni munkavégzéssel, viszont sok más szempontot is mérlegelniük kell, amikor döntenek az otthoni, illetve a "benti" munkáról.

Daczi Dóra Gazdaság

Velünk marad a home office, de senki nincs felkészülve arra, ez mivel jár

Bár a járvány előtt még plusz juttatásként osztogatták a cégek a home office lehetőségét, mostanra a privilégium sokak számára kínszenvedéssé degradálódott. Amíg nincs védőoltás, a távmunkára sem születhetnek végleges – várhatóan hibrid – megoldások, de az irodai munkavégzés megváltozása visszafordíthatatlan. Arra viszont egyelőre sem a munkáltatók, sem a munkavállalók nincsenek felkészülve, hogy a betanulástól kezdve az előléptetésen át a kiégésig már semmi nem lesz a régi.