szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csak a napokban kiírt tenderekre 720 millió forintot különítettek el.

A Puskás Stadiont nem csak felépíteni volt drága – mintegy 190 milliárd forint – de fenntartása is tetemes összeget emészt fel évről évre. A komplexumot kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra két tendert is kiírt a napokban – vette észre a G7.hu –, és a közbeszerzési dokumentumok szerint ezekre összesen 720 millió forintot szánnak a következő egy évben.

A kisebb összegű pályázat a Puskás Aréna pályakarbantartási feladatiról szól, amire 180 millió különítettek el. A kiírás alapján a nyertesnek a pályakarbantartásról kell gondoskodnia. Ugyan a közbeszerzést csak egy évre írták ki, a keretmegállapodás legfeljebb két alkalommal tovább két évvel meghosszabbítható.

Hasonlóak a feltételek a másik tendernél is, aminek a keretében a rendezvénytechnikai szolgáltatásokat – például hang- és fénytechnikai feladatokat – szerzi be az NSK. Erre 540 milliós keretösszeget határoztak meg.

Márciusban 717,7 millió forintért, határozatlan időre már leszerződtek az állami Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF) mélyebben nem részletezett üzemeltetési szolgáltatásokra – írja a Nemzeti Sportközpontok kimutatása alapján a gazdasági portál.

Emellett számos kisebb megállapodást is kötöttek. Például évi 5 millió forintot fizetnek azért is, hogy a stadion használhassa a Puskás nevet. A pénzt egy olyan cég kapja, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nemzeti Sport főszerkesztője, a felcsúti akadémia egykori kommunikációs igazgatója, Szöllősi György.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Vonatot akarhattak kisiklatni Győrnél, szemtanút keres a rendőrség

Fehérorosz elnökválasztás: sztrájk az üzemekben, utcára vonultak a munkások

Fehérorosz elnökválasztás: sztrájk az üzemekben, utcára vonultak a munkások

286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte

286 ezerrel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma világszerte