szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szárnyal tovább a Homlok Építő Zrt.

A 2018-assal megegyező összegű osztalék fizetéséről határoztak a Homlok Építő Zrt.-nél – írta az Mfor.hu, amely szerint a Homlok Zsolthoz, illetve Mészáros Ágneshez köthető cégből összesen 250 millió forintot vettek ki.

Ebből 200 millió forint vándorolt a 80 százalékos többségi tulajdonosokhoz, vagyis a Homlok-Mészáros házaspárhoz.

A fennmaradó 50 millió forint a 20 százalékban tulajdonos Homlok Tiborhoz került, aki a cégadatok alapján Homlok Zsolt testvére lehet. A felcsúti polgármester lánya, Mészáros Ágnes 2017-ben ment feleségül Homlok Zsolthoz, aki tulajdonostársként a rákövetkező évben be is vonta őt saját, viszonylag friss cégébe, a már említett Homlok Építő Zrt.-be. A társaság több nagyértékű projektben is részt vállalt, ennek köszönhetően 2018-ban már meghatszorozta az előző évi árbevételét.

A növekedés 2019-ben sem állt le a legfrissebb éves beszámoló szerint: tavaly 4,8 milliárd forint folyt be a cég kasszájába.

Ezt növelte még 196 millió forintnyi egyéb bevétel, aminek a zöme a korábban képzett céltartalék felhasználásával magyarázható. De a kiadásai is nőttek a Homlok Építő Zrt.-nek: anyagjellegűként 3,3 milliárdot számoltak el a korábbi 2,4 után, melyből a közvetített szolgáltatások értéke 1,7 milliárdot tett ki. Személyi jellegű ráfordításként 489,5 milliót költöttek el a korábbi 357,8 millió után. A növekedés hátterében létszámbővülés áll: az átlagos statisztikai létszám tavaly 44 főre emelkedett az előző évi 32 után, az átlagbér viszont nagyjából változatlan maradt tavaly. Ez az adatok alapján bruttó 720 ezer forintos átlagot jelentett 2019-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?

Porhintés vírusügyben: a türkmén elnöknek higgyünk, vagy Orbán Viktornak?

Porhintés vírusügyben: a türkmén elnöknek higgyünk, vagy Orbán Viktornak?

Kiderült, mi Erzsébet királynő kedvenc filmje

Kiderült, mi Erzsébet királynő kedvenc filmje