szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kérdés az, hogy történt-e bűncselekmény.

Néhány hete írta meg a hvg.hu, hogy busás haszonnal turistáknak adtak ki önkormányzati bérlakásokat.

Mint írtuk,

akár egy-két nap alatt megkereshették a havi 20-27 ezer forintos lakbért azokkal a budavári bérlakásokkal, amiket nemzetközi szálláskereső portálokon keresztül adtak ki turistáknak. A tavaly óta ellenzéki vezetésű önkormányzat azonban megelégelte a régóta folyó, illegális Airbnb-bizniszt, és váratlan ellenőrzéseket tartott. Váradiné Naszályi Márta polgármester szerint a bérlakások nem arra vannak, hogy szállodát működtessen bennük, a lebukott bérlők szerződéseit felmondták.

Razzia a Várban: busás haszonnal turistáknak adtak ki önkormányzati bérlakásokat

Akár egy-két nap alatt megkereshették a havi 20-27 ezer forintos lakbért azokkal a budavári bérlakásokkal, amiket nemzetközi szálláskereső portálokon keresztül adtak ki turistáknak. A tavaly óta ellenzéki vezetésű önkormányzat azonban megelégelte a régóta folyó, illegális Airbnb-bizniszt, és váratlan ellenőrzéseket tartott. Váradiné Naszályi Márta polgármester szerint a bérlakások nem arra vannak, hogy szállodát működtessen bennük, a lebukott bérlők szerződéseit felmondták.

Az eset után Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a legfőbb ügyészhez fordult. Azt kérdezte, követett el valamilyen bűncselekményt a várbeli önkormányzati lakást Airbnb-szállássá átalakító bérlő.

Polt Péter legfőbb ügyész válaszában azt írta, a képviselő kérdését feljelentésként értékelte, és a fővárosi I. kerületi rendőrkapitánysághoz továbbította. „A hatáskörrel és illetékességgel rendelkező nyomozó hatóság feladata ugyanis annak megítélése, hogy a kérdésben megfogalmazott magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és e miatt helye van-e nyomozás elrendelésének.”

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Novemberben jöhet a nyugdíjkorrekció

Azt állította, Orbán Viktor kinevezte választókerületi elnöknek, helyben viszont leszavazták

Azt állította, Orbán Viktor kinevezte választókerületi elnöknek, helyben viszont leszavazták

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat

Zivatarok miatt másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat