szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két lakóparkot árverezhetnek el, mert az építtetőjük nem fizetett a hitelezőjének. Azok, akik lakást vásároltak bennük, elbukhatják az ingatlant és a pénzüket is.

Két veresegyházi lakóparkban összesen 114 lakás nem készült még el, pedig szinte az összeset értékesítették, a vásárló családok pedig több tízmillió forintokat fizettek be értük, sokan a teljes vételárat. Most viszont mindkettőt elárverezhetik – derül ki az RTL Klub Híradójából.

A csatornának a végrehajtást kérő pénzügyi cégnél azt mondták, hogy az építtetőnek évekkel ezelőtt 2 milliárd forint hitelt adtak, ám nem törlesztett. A folyamat most jutott el az árverésig. Eközben a cég a vevőktől is folyamatosan pénzt kér, legutóbb egy hónapja hívták össze őket.

Az érintett vevők közül több mint ötvenet képviselő Kodela Viktor ügyvéd azt nyilatkozta: ha elárverezik a lakóparkokat, a családok sosem kapják meg a lakásukat, és elbukják a befizetett pénzt is.

A Híradó szerint a kivitelező egy, a településen jól ismert vállalkozó érdekeltsége. Egy hozzá köthető vállalkozás építette a városban azt a lakóparkot is, ahol életveszélyes körülmények között laknak évek óta a vásárlók, akik, bár a lakásuk vételárát, az ingatlan még mindig nem került a nevükre.

A cég elleni felszámolás állami felügyelettel zajlik, a rendőrség csalás miatt nyomoz.

Az RTL Klubnak az építési vállalkozó telefonon azt mondta, szerinte jogtalan az árverés, és megteszi a szükséges jogi lépéseket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tállai államtitkár nosztalgia- és ígéretmilliárdokkal kápráztatta a nyugdíjasokat

Tállai államtitkár nosztalgia- és ígéretmilliárdokkal kápráztatta a nyugdíjasokat

Két államtitkár sem tudott választ adni Tordai Bence kérdéseire

Két államtitkár sem tudott választ adni Tordai Bence kérdéseire

Jordan Peterson koronavírusos

Jordan Peterson koronavírusos