szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több tízmillió forint bírságot is kaphat a tulajdonos.

Több mint 360 kilogramm, fogyasztásra alkalmatlan, egészségre veszélyes élelmiszert vont ki a forgalomból a Pest Megyei Kormányhivatal egy fővárosi, XIII. kerületi élelmiszerbolt és étkezde ellenőrzése során.

Tarnai Richárd, a kormányhivatalt vezető kormánymegbízott az MTI-nek azt mondta:

az élelmiszerüzlet és főként a raktárhelyiségek rendkívül koszosak, nem megfelelő higiéniai állapotúak voltak. A raktárban számos lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű terméket találtak, közülük 59 tétel, összesen 201 kilogramm élelmiszert azonnal kivontak a forgalomból.

Az üzlethez tartozó étkezdében hasonló állapotokat tapasztaltak a felügyelők, például szabálytalan körülmények között, rozsdás, szennyezett hűtőberendezésekben tárolták a húsokat. Ott is találtak lejárt fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idejű, nyomon követhetetlen termékeket. A hatóság 53 tételt, 152 kilogramm húst azonnal kivont a forgalomból.

A szabálytalanságok miatt eljárás indult.

Az ügy még folyamatban van, de jogerős lezárása után a kormánymegbízott szerint akár több tízmillió forint is lehet a bírság.

(Nyitóképünk illusztráció.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyors, takarékos vagy környezettudatos: melyik az Önhöz leginkább passzoló autó?

Gyors, takarékos vagy környezettudatos: melyik az Önhöz leginkább passzoló autó?

Sok a házibuli, több országban is korlátozzák az Airbnb-s lakáskiadást

Sok a házibuli, több országban is korlátozzák az Airbnb-s lakáskiadást

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget